pondělí 13. května 2013

MAC paletka očních stínů


Ahoj všem.

Dnes bych vám ráda ukázala svou paletku s očními stíny od značky MAC. Snažila jsem se, aby výsledná kombinace barev byla co nejuniverzálnější a aby se s ní dalo vytvořit decentní denní, zajímavé barevné i výrazné večerní líčení. Potřebovala jsem sestavit jednu jedinou paletku, se kterou bych si vystačila v každé situaci a nakonec jsem se rozhodla pro následující barvy.

Popisovat jednotlivé barvy budu po sloupcích zleva doprava










1) Vanilla – velmi světlá krémová barva. Obsahuje minimální množství třpytek, vypadá téměř matně. Ideální pro rozjasnění vnitřních koutků očí a nadočnicových oblouků.


2) Seedy Pearl – velmi světlá růžová barva, rovněž výborná na rozjasnění. Na rozdíl od Vanilla není matná a patří do skupiny „frost“ stínů.

3) Satin Taupe – šedo-fialová barva se stříbrnými třpytkami, která mění svůj odstín v závislosti na osvětlení a úhlu pohledu. Jedná se o jeden z nejprodávanějších očních stínů, který si našel hodně stoupenců díky své zajímavé barvě, skvělé konzistenci a výborné výdrží.

Vanilla, Seedy Pearl, Satin Taupe


4) Naked Lunch – champagne barva se zlatými odlesky. Další z MAC bestsellerů, kterému opravdu není co vytknout. Já si ale možná příště do paletky koupím raději All That Glitters, protože Naked Lunch až příliš splývá s barvou mé pleti.

5) Wedge – matná světle hnědá barva. Takovou barvu potřebuje mít ve své sbírce každá žena. Tento stín se výborně nanáší i roztírá do ztracena.

6) Mystery – matná tmavě hnědá barva. Moc hezky se mi s ní zvýrazňuje vnější koutek oka a záhyb oka.

Naked Lunch, Wedge, Mystery


7) Da Bling – světle růžová barva se zlatými odlesky. Můžu ji vřele doporučit všem dívkám se zelenýma očima, protože zelenou barvu očí umí tento studený odstín růžové krásně zvýraznit.  

8) Satellite Dreams – fialová barva s modrým nádechem. Fialová barva rovněž zvýrazňuje zelené oči a daný odstín navíc vypadá velmi decentně, takže se s ním dá vykouzlit i hezké denní líčení.

9) Blackberry – matná hnědofialová barva. Do mé paletky se dostala nějakým nedopatřením a moc často ji nepoužívám. Určitě ji časem nahradím nějakým jiným odstínem.

Da Bling, Satellite Dreams, Blackberry


10) Goldmine – zářivě zlatá barva. Tento odstín je velmi intenzivní a krémový, ze všech MAC očních stínů, které vlastním, má právě Goldmine ty nejlepší vlastnosti.

11) Sumptuous Olive – khaki barva se zlatými odlesky. Tento odstín je opravdu jedinečný, u žádné jiné značky jsem podobný nenašla. Skvěle se kombinuje snad se všemi ostatními barvami a podle situace vypadá zlatě, zeleně nebo hnědě.

12) Humid – tmavě zelená barva. Další ze zástupců skupiny „frost“, kterému nemám co vytknout.

Goldmine, Sumptuous Olive, Humid


13) Silver Ring – studená šedá barva se stříbrnými třpytkami. U této barvy jsem bohužel při výběru šlápla vedle a moc mi nesluší. Příště si do paletky určitě vyberu odstín Knight Divine, který je podstatně tmavší a variabilnější.

14) Contrast – modročerná barva. Tento odstín se mi bohužel taky moc nelíbí. Musí se hodně vrstvit, aby vynikla jeho modř a perleťový lesk, v jedné vrstvě vypadá černě. Časem ho nahradím odstínem Deep Truth.

15) Carbon – matná černá barva. Další základní barva očních stínů, která se hodí zejména při vytváření večerního líčení.

Silver Ring, Contrast, Carbon


Jaké jsou vaše zkušenosti s očními stíny značky MAC? Máte nějaké na svém wishlistu? Jak byste svou první paletku sestavili vy?

14 komentářů:

  1. Páni! No moc hezký výběr, v pletce na mě něco působilo jako nuda, ale na ruce je to ách a och. Kolik tě ta paletka vyšla, to musela být nekřestanská suma!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyfotit aspoň trochu správně barvy tím mým pidifoťáčkem byl nadlidský výkon :-D
      Drahý, hodně drahý to bylo. Ale nekupovala jsem to najednou, takže se to docela rovnoměrně rozložilo. Každý stín stál 300 a paletka 450 (aspoň myslím, možná se trochu pletu). Teď ale zavádějí nový paletky s průhledným vrškem, do kterých se musí zvlášť dokupovat ty magnetický rozdělovače, a to je pak ještě dražší.

      Vymazat
    2. To tak vychází na 4950-5000 No :-) Slušné, ale když spočtu, za kolik mám kosmetiku, kterou ani moc nepoužívám, tak vlastně ani ne. A ty stíny vydrží fakt roky.

      Vymazat
    3. No přesně tak, ona ta suma zní děsivě, člověku by se nechtělo vyplácnout tolik najednou, ale i já to mám tak, že kdybych se dobrala k celkové sumě, jakou jsem časem vydala za kosmetiku, kterou ani moc nepoužívám a akorát mě straší... :-D No jsem už tímto poučená a fakt radši dám vyšší částku za něco, co maximálně využiju a bude mi to přinášet užitek a radost. Takže investici do této paletky Ti schvaluju :-) Je krásná. I když já osobě zrovna stíny používám spíš příležitostně (nějak mi to stínování nejde, ale třeba se to ještě naučím).

      Vymazat
  2. To je krásna paletka. Veľmi dobre si si ju zostavila. Páčia sa mi všetky farby okrem ružovej. Tu moc nemusím:/ Nakoľko ťa prosím vyšla?
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nekupovala jsem všechny stíny najednou, ale postupně během roku. Dohromady to ale muselo stát skoro 5000 tisíc. Počítám ale s tím, že mi ty stíny ještě pár let vydrží.

      Vymazat
  3. Dokonalá kombinace barev, prostě nádhera =)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc se mi líbí výběr neutrálních barev. Satin Taupe mám doma a je to výborný stín. Každý jeho barvu popisuje trošku jinak, já v něm třeba fialovou nevidím.

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné barvy. Hodně se mi líbí hlavně odstíny Blackberry a Sumptuous Olive, takové jsem opravdu jinde neviděla. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na tenhle článek jsem se vážně těšila :) Já sobně bych ty neutrální odstíny asi nevyužila (na to mám Nakedku :)), ale jinak mi přijde vážně vše 100% využitelné. Já jsem se svými dvěma refilly teprve na začátku paletkové cesty. Do paletky bych dala podobné odstíny, ale, jak jsem psala, akorát ty zemité bych nahradila, a to nějakými extravagantními a hodně výraznými barvami. Jinak...myslím, že to nebude trvat dlouho a budeš moc ukázat swatche další plné MAC paletky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach jo, slíbila jsem si, že budu mít jen jednu. Co mi to děláš? :-D

      Vymazat
    2. sama jsi říkala, že je ještě spousta odstínů, které tě lákají, tudíž je jasné, že po druhé paletce stejně tajně toužíš! :D

      Vymazat
    3. Tak já jdu rozbít prasátko :-D

      Vymazat