pondělí 6. května 2013

Recenze – L’Occitane mandlový sprchový olej a zpevňující tělový olej


Ahoj všem.

Dnes bych vám ráda představila dva produkty, které mě stihly za dobu, co je používám, naprosto okouzlit. Jedná se o dva výrobky z mandlové řady péče o tělo od L’Occitane, konkrétně sprchový olej a zpevňující tělový olej. V zimě mívám hodně citlivou a vysušenou pokožku, se kterou si jen tak nějaké tělové mléko neporadí. A letos jsem se rozhodla trochu se rozmazlit a investovat do trochu dražších výrobků.




Tento sprchový olej je hodně známý a oblíbený. Většina těch, co si ho jednou koupili, si ho pak nemůže vynachválit a už se nespokojí s obyčejným sprchovým gelem. Musím říct, že i já teď patřím do jeho rozsáhlého fanklubu. V první řadě mě nadchla nádherná vůně mandlí, která mi vždy provoní celou koupelnu.  Tento olej čistí pokožku jemně, ale opravdu důkladně. Na těle při kontaktu s vodou se promění v jakousi emulzi, která sice moc nepění, ale i tak krásně klouže po těle. Díky vysokému obsahu vyživujících látek olej pokožku vůbec nevysouší a ta je po sprše hladká a jemná. Občas se mi stane, že se po sprše nestíhám ničím namazat a po použití tohoto oleje naštěstí mám pokožku docela hydratovanou, takže mě pocit napnuté pokožky netrápí až do večerní sprchy.



Zpevňující tělový olej mě nadchnul snad ještě víc. Obsahuje hodně různých olejů a díky nim skvěle bojuje proti ochablé pokožce. Tělový olej voní stejně nádherně jako sprchový a vůně mi na pokožce vždy vydržela téměř po celý den. Zhruba po dvou týdnech používání jsem si všimla, že mám pevnější a vyhlazenější pokožku na stehnech a bříšku. Neznám žádné jiné tělové mléko ani máslo, které by pokožku hydratovalo a vyživovalo tak účinně jako mandlový olej z L’Occitane. Jedinou nevýhodou tohoto oleje je to, že se poměrně dlouhou dobu vstřebává, takže se nemůžete hned po namazání obléknout a vyrazit do ulic. Já se jim většinou mažu večer před spaním a olej se stihne vstřebat zatímco si v koupelně čistím zuby.



Dalším negativním aspektem těchto dvou výrobků je jejich vysoká cena. U sprchového oleje jsem ochotna se s tím smířit, jelikož ho vždy použiji jen maličko a navíc se prodávají cenově výhodné náhradní náplně, ale u zpevňujícího tělového oleje mě vysoká cena mrzí opravdu hodně. Těším se, až budu úspěšně vydělávat a budu mít možnost se rozmazlovat častěji, ale zatím se jako mladá studentka musím krotit.



A co vy? Máte zkušenosti s touto mandlovou řadou od L’Occitane? Nebo nevíte o nějakém jiném dostupnějším tělovém oleji? Uvítám jakékoliv tipy a nápady.

17 komentářů:

  1. Závidím:-) Pořád nevím, jestli ty prachy utratit nebo ne. Olej jsem měla v nějakých sadách malý a docela mě okouzlil, ale zase stejný efekt mají na mě i jiné, za polovinu. Ale podle všech recenzí opravdu zpevňuje...tak asi to zkusím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten sprchový olej je hodně dobrý a líbí se mi, že mají ty náhradní náplně, které už jsou trochu levnější.
      Ale co budu dělat s tím tělovým olejem, to nevím. Když jsem si všimla, že mi ho zbývá už jen půlka, začala jsem si ho hrozně syslit a používat jen jednou za týden :-D

      Vymazat
  2. No vyzerá dobre, to nemôžem poprieť a odrádza ma jedine vysoká cena :) Snáď niekedy skúsim :)

    OdpovědětVymazat
  3. dobrá recenze :)máš moc pěkný blog- sledujeme tě i přes GFC :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som mala sprchový olej ale mne moc nevoňal ale určite je super pre suchu pokožku.
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu vůni miluju! Ale v mém případě cokoli mandlového je sázka na jistotu :-D

      Vymazat
  5. Co sa tyka sprchaca vysusuje ma ako ostatne, ale olej je famozny! Mam ten druhy, tento je tusim aj bio, v tom mojom su nejake sajrajtiky navyse, ale je hustejsi a skvele sa vsakuje aj do suchej pokozky :) cela mandlova rada je bozska :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si nikdy žádného dalšího oleje v jejich nabídce nevšimla. Nemáš náhodou jen to větší balení s pumpičkou?

      Vymazat
    2. Pozeram, ze uz predavaju len jeden druh, ale mali dva, jeden suchsi 100% bio a jeden hustejsi, ja som si vybrala ten hustejsi :D http://loccitane.sk/spevnujuci-telovy-olej,14,2,14752,9339.htm ak s vsimnes, ten tvoj ma aj inu etiketu :D

      Vymazat
  6. S tím tělovým olejem zkušenosti nemám, ale toho sprchového oleje mám již několikáté balení a jak právě zmiňuješ, dokupuji již ta náhradní balení.Voní nádherně jemně nevtíravě a je super i na holení :)
    somethingnewbyhelen.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkná recenze:) Tyhle olejíky by se mi moc líbily:)

    OdpovědětVymazat
  8. Tenhle olej je fakt super. Ale taky neustále narážím na jeho cenu. Zkus sprchové oleje od Saloosu nebo od značky Karel Hadek. Mají sice trochu jinou škálu vůní, ale hrozně fajn, a za přijatelnou cenu a navíc v BIO kvalitě :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Oba mě lákají, slyšela jsem na ně hodně chvály, že si je snad budu muset také pořídit:)

    OdpovědětVymazat
  10. Nějaký dobrý sprchový olej bych taky potřebovala, v poslední době mě skoro všechno strašně vysušuje (i když ono je to těžký, všimla jsem si, že mi pokožku vysušuje i voda sama o sobě). Máš zkušenost i s jinými sprchovými oleji nebo jen s tímto? Není po jeho použití mastná vana? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem taky nějaký Yves Rocher a Balea, ale byly horší. Zanechávaly na pleti mastný film a neměla jsem po nich pocit, že jsem čistá.
      Mastné vany se bát nemusíš. Ten olej se při kontaktu s vodou promění v mléko a to už mastné vůbec není.

      Vymazat
  11. Mně totiž říkala jedna známá, že po oleji mastnou vanu má a že je to trochu opruz :-D Používala Original Atok, což je něco jako Karek Hadek. YR jsem měla taky, ten mě vůbec neoslovil, nebyla mi příjemná jeho vůně a hlavně teda nesplnil moje očekávání ve smyslu nevysušené pokožky.

    OdpovědětVymazat