středa 26. června 2013

Duel - oční stíny v tužce F&F vs. Make Up For Ever

Ahoj všem.

Dnes jsem se pro vás rozhodla připravit další článek z rubriky Duel, kde se podrobně podívám na zoubek krémovým očním stínům v tužce. Porovnávat a přísně hodnotit budu zástupce levné kosmetiky (F&F, cena po slevě cca. 50 Kč) a zástupce drahé a údajně profesionální kosmetiky (Make Up For Ever, cena cca. 500).




Stíny od MUFE mám v odstnínu 22E a stíny F&F jsou v odstínu Gold Coast. Jsou to podobné barvy, středně hnědé s měděným leskem, ale MUFE je trochu víc do oranžova. Co se týče barvy, u mě vyhrává Gold Coast, protože oranžové odstíny mým očím nesluší a i při nejmenším nádechu oranžové barvy okamžitě začínají vypadat uplakaně. Ale to je velmi subjektivní kritérium a na výsledné hodnocení nebude mít vliv.

Zleva doprava: Mufe (22E) a F&F (Gold Coast)


Co se týče konzistence, stíny F&F jsou několikanásobně krémovější. Tužka krásně klouže po víčku, aniž bych na ni musela tlačit. Tužka MUFE je v mé sbírce o pár měsíců déle než F&F a ze začátku jsem si myslela, že má velmi máslovou konzistenci a skvěle se na víčko nanáší. Teď ji ale můžu porovnat s tužkou F&F a musím vám říct, že s tou druhou se mi pracuje mnohem lépe.

Než se vrhneme na porovnání výdrže obou stínů, je důležité si uvědomit, že výrobci u každého výrobku slibují něco trochu jiného. Tužka MUFE je popisována jako waterproof, kdežto F&F má být pouze long-lasting. U zkoušky si tedy lépe vedla tužka MUFE, se kterou drhnutí navlhčeným prstem neudělalo vůbec nic. Tužka F&F se lehce rozmazala, ale nic dramatického to není. Po pravdě řečeno mi to dokonce víc vyhovuje. U stínů F&F mám totiž možnost si je po nanesení krásně rozetřít do ztracena a vytvořit tak kouřový efekt. Na oku mi pak oba dva stíny vydrží bez hnutí celý den a žádný rozdíl při nošení jsem nezpozorovala. I v tomto kole tedy vyhrává F&F.



Když navíc zohledním cenu jednotlivých očních stínu, bez zaváhání vyhlašuji vítězem dnešního duelu oční stíny v tužce značky F&F. Z této řady mám doma také tmavě zelenou tužku a doufám, že v nějakém Tescu budu moct dokoupit i další odstíny. Poměr cena/výkon je v tomto případě opravdu fenomenální.

15 komentářů:

  1. Tak to taky doufám, že stíny v tužce od F&F ještě někdy někde potkám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty svoje jsem kupovala tak dva týdny zpátky a v regálu jich měli víc. Určitě tam měli ještě aspoň dva další odstíny.

      Vymazat
  2. Odstínově vypadají krásně, jen já na ty tužky moc nejsem. Doma mám snad 3 tužky na oči a nepoužívám ani jednu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je používám taky spíše výjimečně, klasické pudrové stíny používám mnohem častěji.

      Vymazat
  3. achjo, mně je tak líto že na F&F kosmetiku nikde nemůžu narazit :( zrovna tahle tužka by se mi moc líbila..

    OdpovědětVymazat
  4. Mám stejné odstíny F&F tužek a jsem také moc spokojená,tahle kosmetika mě vůbec mile překvapila.

    OdpovědětVymazat
  5. Oba odstíny jsou krásné, MUFE se mi líbí o trošičku víc :).

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych brala spíše MUFE - jednak kvůli odstínu a za druhé kvůli výdrži :-) Nicméně za tu cenu...tužka F&F je výborná koupě, to se musí nechat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta F&F má taky skvělou výdrž, na víčku drží jako přibitá celý den (i v těch vedrech se mi osvědčila). Rozdíl by byl možná patrný, kdybych si nalíčená šla zaplavat do bazénu, což bych stejně nikdy neudělala.

      Vymazat
  7. škoda, že kosmetika F&F je dostupná jen málokde a když už tak sortiment je docela mizerný :/

    OdpovědětVymazat
  8. tady je aspoň vidět, že né všechno co je drahý musí bejt bezpodmínečně dobrý a to mě hodně potěšilo! :) skvělej článek!!!
    Hanny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-)
      Taky mám pokaždé hroznou radost, když objevím nějaký levný zázrak.

      Vymazat
  9. Takovéto recenze považuju za hodně přínosné. Je fajn, když má někdo možnost srovnání stejného typu výrobků ze dvou hodně odlišných cenových kategorií. Já do dražšího výrobku mile ráda zainvestuju, pokud budu vědět, že ta vyšší cena odpovídá vyšší kvalitě. Ale pokud levnější výrobek prokáže stejnou (ne-li lepší) službu, pak by mě ta investice do drahé značky naštvala. Takže za recenze tohoto typu velké díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky vždy raduju jako malé dítě, když se mi podaří objevit nějaký levný skvost :-)

      Vymazat