úterý 11. června 2013

Korres - pohled zpět

Ahoj všem.

Dnes jsem si pro vás připravila spíše povídací článek, tak se pohodlně usaďte a připravte se na spousty písmenek. O značce Korres jsem se zmiňovala již v nejednom článku, zejména tady, tady a tady. Když jsem v prosinci tohoto roku začala tuto kosmetiku používat, mé nadšení neznalo mezí. Stav mé pleti se velice rychle zlepšil, byla viditelně čistší, zdravější a jasnější. Nemohla jsem se naradovat a v jakémsi opojení si kupovala další a další přípravky. V dubnu jsem si ale začala všímat, že je něco špatně, a i když si to přiznávám velice nerada, musím říct, že ve finále mi přípravky Korres spíše uškodily.

Prvním potížistou se stal denní krém proti prvním příznakům stárnutí s magnolií. Zhruba po čtyřech měsících používání mi tento krém začal ucpávat póry a téměř po celém obličeji se mi udělala krupička pod kůží. Po dlouhém váhání jsem se rozhodla přestat ho používat a stav mé pleti se zlepšil, ale ne o moc. Začal mě trápit i rozjasňující krém s divokou růží, který jsem tehdy používala jako noční péči. Každé ráno jsem se probouzela s nesmírně mastným obličejem. Maz ze mě téměř stékal a já se ho ihned po probuzení snažila alespoň otřít kapesníkem. Měla jsem mastné i čelo, což se mi nestávalo ani v pubertě.

I u dvou pleťových masek jsem si časem všimla něčeho nekalého. Jednoho dne mě rozjasňující maska s divokou růží ihned po nanesení na obličej začala neskutečně pálit a musela jsem si ji smýt již po třiceti vteřinách. Hydratační maska s jogurtem mi časem začala ucpávat póry. Používala jsem ji vždy po čistící masce, ale ráno jsem se pak stejně probouzela s ucpanými póry a černými tečkami po celém obličeji.

Nemilé překvapení si pro mě přichystala i jejich vlasová kosmetika. Po pár měsících používání šamponu, kondicionéru a masky se mi zezadu na krku objevila zvláštní vyrážka. Trvalo mi další měsíc, než jsem přišla na to, v čem je problém. Ze začátku jsem si myslela, že mám alergii na nějaké potraviny, pak jsem si říkala, že určitě mám kopřivku ze stresu, a až potom jsem si uvědomila, že tu krupičku mám přesně na místě kde se mé vlasy ve sprše dotýkají krku. Okamžitě jsem přestala používat masku i kondicionér a vyrážka během jednoho týdne zmizela.

Nechci kosmetiku Korres hanit a zatracovat, i přes všechny potíže jsem objevila pár výrobků, které mi dost vyhovují. Ale již v žádném případě nechci používat jejich pleťovou kosmetiku, protože má citlivá pleť reaguje na některé její složky příliš bouřlivým způsobem. Největší záhadou pro mě zůstává, proč se tyto nepříjemné komplikace začaly objevovat až po tak dlouhé době. Prvních pár měsíců jsem se nemohla nabažit pohledu na svou krásnou pleť a pak se její stav ze dne na den začal rapidně zhoršovat.

Máte někdo podobné negativní zkušenosti se značkou Korres?

28 komentářů:

  1. To jsi mě docela překvapila, protože Korres je mi hodně sympatická značka, ale ještě jsem od nich neměla žádnou péči, jen balzámy na rty. Já už se měsíc snažím přijít na to, z čeho se mi dělá šíleně suché místo na spodním víčku. Pořád nevím z čeho to je a pěkně mě to štve, protože mi to na pomáhá jenom kortikoidová mastička.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám hodně intolerantní pleť, ale takovou neplechu jako Korres mi s ní snad žádná jiná kosmetika neudělala.

      Vymazat
    2. Adelaide: Na kortikoidovou mastičku pozor, to na oči absolutně nedoporučuju! Se suchými místy na víčkách mám občas taky problém. Když jsem to měla poprvé, šla jsem na kožní, kde mi dr. předepsala právě nějaký kortikoid, ono to zázračně hned pomůže, ale z dlouhodobějšího hlediska si tím škodíš, už tak tenkou kůži v očním okolí to ještě víc ztenčuje a ve finále budeš na ty ekzémy trpět ještě víc.

      Vymazat
    3. Mám stejný problém. Ale já jsem ekzematička, takže je mi jasné, čím to. Opravdu nedávej na kůži kortikoidy, jak zmiňuje Jana přede mnou :) Já osobně z nich mám respekt, nechám si je napsat až v úplné nouzi.
      Snaž se promazávat a promazávat. Na noc klidně i to místo vazelínou, ta uzamkne pleť a vodu v ní.
      Vřele doporučuji mandlový olej, je zázračný :) Pak také mast z lékárny s ureou či levandulí (krásně voní), míchají je sami.

      Vymazat
  2. Val já si právě kvůli tobě začala všímat, co se mnou Korres dělá. Zjistila jsem, že mi pleť zhoršily spíš experimenty a střídání krémů, než 1 konkrétní a když si vzpomenu, jak jsme před dvěma lety, rokem měla nádhernou pleť a to jsme používala skoro jen Korres, asi to u mě tím nebude, naštěstí. Upřímně se ale bojím si pořizovat opalovák na obličej, aby mi neucpal póry a sháním jinou značku. nemáš nějaký osvědčený?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud mohu, tak doporučím. :)
      Měla jsem vzorek Biodermy- Photoderm MAX Ultra-fluid bezbarvý. Ten je prý pro světlou pleť, mají prý i další řady.
      Ale dlouhodobě používám Eucerin Zmatňující emulze na opalování na obličej pro normální, smíšenou až mastnou pleť. Geniální :) Používám SPF 50, protože jsem připalující se typ, ale 30 by mohlo být pro jiné akorát. :) (a je také maličko levnější než Bioderma.)

      Vymazat
    2. Oba doporučované opalováky za mě naopak nedoporučuju. :) běžně na mastnou pleť a pupínky netrpím, ale s těmito lesknu tak, že až hážu prasátka a i ty pupínky se objevují. Na nic "nemastícího-moji-pleť" s vysokým SPF jsem ještě nepřišla :/

      Vymazat
  3. Vyhrála jsem v loterii nejvybíravější pleť na světě, co ti mám povídat :-D

    Na obličej již léta používám opalovací emulzi od Avene z jejich řady pro problematickou pleť. Je velmi lehká, nelepí a neucpává póry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nezkoušela jsi třeba i Biodermu? Teď jsem dostala k micelárce opalovací sprej 30 SPF a je jak na tělo, tak na obličej..

      Vymazat
    2. Je to takový ten úplně obří sprej bílo-oranžový sprej? Po tom jsem měla pupínky i na zádech :-(

      Vymazat
    3. Ne, je to celooranžový sprej Photoderm Bronze, byl to on?

      Vymazat
    4. Tak to asi ne, můj byl bílý s oranžovým rozprašovačem.

      Vymazat
  4. Je to zvláštní, taky by mě zajímalo, čím to je.
    Ale musím říct, že díky tomu ve mě tato kosmetika trochu budí respekt...

    OdpovědětVymazat
  5. Jojo, já mám vlastně podobné zážitky s Korresem, jako Ty. Psala jsem o tom i na blogu. Nesedla mi jak Magnoliová řada - denní, noční péče, tak jejich čistící emulze, peelingy, šampony na vlasy, maska na vlasy tak ne (nechala jsem si jen kondicionér) a odlič emulze 3v1 byla taky katastrofa. Zkoušela jsem i jogurtový krém a růžový pro smíšenou pleť a granátový pro smíšenou - prostě blbý. Buď jsem se po nich obsypala rovnou, nebo po 2 měsících používání, jak tomu bylo v případě Magnolie. A udělala mi to samé co Tobě, krupičku, tzv. milie všude, hlavně po tvářích. Já jsem s Korresem prostě skončila. je mi to líto, ale asi mají nějakou složku, se kterou se nesnesou moje póry. Léčím to teď Biofází a zaplať Pán Bůh to jde dobře. Konečně mám tváře i čelo úplně čisté. Jen se mi teď nějak přidaly boule, kurňa, odkud zase? =( =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se teď přírodní kosmetiky nejspíš budu chvilku bát. Dost mě to zklamalo, že najednou po 3 měsících používání se objevily takový problémy. Já jsem tu krupičku měla hlavně na čele a nad lícními kostmi.

      Vymazat
    2. A to byl Tvůj úplný začátek s přírodní kosmetikou? Tak to ani nezkoušej Lush, protože to mi ty krémy dělaly rovnou boule. Vyzkoušela jsem tak u nich asi 4 druhy v dobré víře, že to přece není možný, ale nakonec jsem musela od zkoušení úplně upustit. Navíc, tyto výsledky se objevovaly také až po nějaké době, takže jsem si vždycky koupila plná balení a docela to lezlo do peněz =/
      A co teda používáš teď? Nějaké tipy? =)

      Vymazat
    3. Posledním měsíc používám Avene a teď jsem si koupila na zkoušku finskou kosmetiku Lumene. Už si netroufám dělat nějaké urychlené závěry, ale zatím vypadá velmi, velmi dobře.

      Vymazat
    4. Tak Avene je, bych řekla, docela sázka na jistotu. Mně teda z těch lékárenských opravdu nesedl jenom Vichy a La roche posay. Já jsem kupodivu hrozně spokojená s tím tymiánovým gelem od Nobilisu. Je lehounký, hydratuje, nemastí, léčí.. Samozřejmě, že mám hrozné nutkání zkusit už to od Antipodes, co mi přišlo, taky už jsem to jednou zkusila, ale asi jsem k tomu udělala ještě něco navíc - zkoušela jsem poprvé enzymatický peeling od Elemisu a možná mi nesedl, já nevím, ale do rána jsem měla 4 nové boule. Tak jsem se poslušně vrátila zpátky k Nobilisu. Teď už nové nepřibývají, ale teda, hojí se to fkt blbě a už si netroufám zase zkusit ten Antipodes - a to přitom tak krásně voní.. =(

      Vymazat
    5. Sázka na jistotu to je, ale chybí ji ten "wow efekt". Teď spoléhám na Lumene.
      Já už delší dobu uvažuji, že zajdu ke kosmetičce, která pracuje s Nobilis Thilia, tak snad brzy konečně nasbírám dost odvahy.

      Vymazat
    6. Hihi, tak u té jsem skončila i já, viz článek o Biofázi u mě na blogu =) by mě zajímalo, jestli to není náhodou ta samá =D Je fantastická a fakt s tím neotálej. Mně se totiž pleť potom krýásně začala léčit a zklidnila se. Proto jsem skončila i u toho zbytku pleťové péče od Nobilisu, protže jsem věděla už od ní, že na to nebude žádná špatná reakce. být Tebou, nesbírám odvahu a prostě se objednám, zbytek už půjde sám. a jestli je to ta samá, tak si piš, že ještě budeš čekat 1-2 měsíce, protože má beznadějně plno =)

      jojo, ten wow efekt znám, měla jsme ho zatím u všech krémů, u kterých jsem později těžce splakala nad vyhozenými penězi, když jsem ho musela poslat dál. ťeď se takhle loučím s celou magnolivoou řadou od Korresu a přenechávám ji mamče =/ bohužel se ho u lékárenské kosmetiky fakt nedočkáš. Zkus tu Biofázi, tam to u mě celkem funguje- nejen krátkodobě, ale už měsíc a stále se to drží.

      Vymazat
    7. O tý mojí byla zmínka v nějakém časopise, Elle myslím.
      Tak to se asi objednám hned, když se musí tak dlouho čekat. Pak podám hlášení :-)

      Vymazat
  6. A co složení, dívala ses? Něco ti tam asi vadí.. Já se osypala po Mary Kay- silikony.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že by mělo jít o přírodní kosmetiku, která žádné kosmetické sajrajty neobsahuje. Vypadá to, že jsem alergická na nějaký přírodní složky.

      Vymazat
  7. Korres jsem nikdy nezkoušela, takže nemohu soudit. Nicméně... také se mi již stalo, že moje pleť začala na výrobek negativně reagovat až po delší době uýívání. Momentálně jsem úplně alergická na micelárku od Biodermy, přitom ji používám někdy od roku 2009! :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi do hlavy nejde, jak je to možné?! :-/

      Vymazat
    2. Teda, na micelárku od Biodermy snad nejde mít reakci. A byla to ta Sensibio H2O, nbeo to byl jiný tip - zelená, modrá? Ty už jsou i parfemované a zelená mi třeba nesedla taky.

      Vymazat
  8. Je fajn že si napísala tento článok, že si nad tým len nemávla rukou ale dala si nám o tom vediť ;)
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-)
      Cítila jsem se tak trochu jako blázen, když jsem nejdřív napsala Ódu na korres a pak tenhle poměrně negativní článek.

      Vymazat