sobota 8. června 2013

Nová pleťová kosmetika - Lumene, Himalaya Herbals, Bioderma

Ahoj všem.

Jelikož mě poslední dobou hodně trápí nečistá a mdlá pleť, neustále hledám nejlepší dostupnou pleťovou kosmetiku. Zhruba před měsícem jsem začala používat řadu Cleanance od Avène a dost mi pomohla, ale se stavem své pleti bohužel pořád nejsem moc spokojená. Sice se mi trochu vyčistila, ale pořád ji chybí jas a sjednocený reliéf. 



Kosmetiku finské značky Lumene mi doporučila jedna známá kosmetička. Jedná se o přírodní kosmetiku (ale ne na 100%, něco jako Korres), která je údajně velice populární ve Finsku a v Rusku. Lumene netestuje na zvířatech a většina výrobků neobsahuje parabeny, silikony, barviva a parfemaci. Řekla jsem si, že pro mou citlivou pleť by to mohlo být ideální a vydala jsem se na nákup do Fann parfumerie.


Z řady Natural Code, která je určená pro mladou a problematickou pleť, jsem si vybrala přípravky na čištění a tonizaci pleti. Deep Purifying Gel Wash obsahuje kyselinu salicylovou a výtažek z jitrocele a měl by efektivně bojovat proti nečistotám a nadměrné produkci mazu. Anti-Shine Toner čistí a stahuje rozšířené póry, má protizánětlivý účinek a vyrovnává tón pleti. Potěšilo mě, že tyto výrobky jsou bez parabenů, sulfátů, silikonů, ethylalkoholu a barviv. 



Každá pleť potřebuje hydrataci, a tak jsem si vybrala hned dva přípravky z řady Arctic Aqua. Zaujala mě zdokonalující superhydratační péče 2 in 1 Skin-Perfecting Moisture Booster, která slibuje obnovu vlhkosti pokožky a redukci jemných linek. Tento produkt neobsahuje bariva, parabeny ani silikony, je obohacený o arktickou pramenitou vodu a kyselinu hyaluronovou a měl by být vhodný i jako podklad pod make-up. Do páru jsem vzala i hydratační krém pro mastnou a smíšenou pleť 24h Balancing moisturizer, který je rovněž bez parabenů. 



Z řady pro citlivou pleť mi padla do oka zklidňující maska Total Comfort Mask, která by měla redukovat zarudnutí a napětí pokožky, poskytovat ji optimální hydrataci a chránit citlivou pleť před podrážděním a předčasným stárnutím. Maska obsahuje výtažek z arktických borůvek a nemá v sobě žádná barviva, alkohol, parfemaci, parabeny, silikony ani minerální oleje. 



Dále jsem si pořídila dětské vlhčené ubrousky od Biodermy, které se mi již v minulosti velice osvědčily, a peeling a masku od Himalaya Herbals, které by měly účinně bojovat s nečistotami a ucpanými póry. Pár známých mi tyto výrobky vřele doporučovalo a rozhodla jsem se je zkusit. Ale trochu mě vyděsilo, jakou barvu má maska, už vidím, jak na mě můj drahý bude pokřikovat "Jožin z bažin".



Doufám, že mi nová péče o pleť sedne a já pak nebudu koupě litovat. Máte zkušenosti s některým z těchto produktů? Znáte vůbec značku Lumene?

20 komentářů:

  1. Tá maska je fakt super, neboj sa jej ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Tú masku Himalaya mám a nevyhovuje mi :) Aj keď čítala som na ňu samé pozitívne recenzie tak som asi divná ja..

    http://sweetletty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, jak na ni bude reagovat moje pleť. Určitě se tady pak objeví zmínka o tom, jak se mi osvědčila.

      Vymazat
  3. Značku Lumene znám - jednou jedinkrát v životě jsem si objednala ladybox a v něm byla zrovna Lumene řasenka (docela ok..). Myslela jsem, že dělá jen dekorativku. Jsem zvědavá, jak budeš s výrobky spokojená, moje pleť na tom není zrovna nejlépe a na prázdniny by se mi vážně hodilá nějaká pořádná treatment :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, já jsem zase netušila, že dělají dekorativku :-D
      Říkám si, že když mi zkušená kosmetička oznámila, že vyhodila všechnu svou kosmetiku do koše a vyměnila ji za výrobky Lumene, musí to být při nejmenším zázrak.

      Vymazat
  4. Tak maska a booster k hydrataci mě zajímají, asi se tě na ně po čase zeptám :-) Lumene na Severu používá hodně lidí, byla jsem tam nějakou dobu a kamarádů maminka a babička neměla v podstatě nic jiného na poličce. Asi jako u nás Nivea, garnier, jen jsou o krok napřed a mají i u "obyčejné značky" super složení. A na Tvé rady jsem se na čas vyprdla na Korres a plet mám lepší. Možná je to i absencí stresu, počasím, hormony,...ale i tak děkuju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrzí mě, že tady není trochu levnější, hned bych si toho na vyzkoušení koupila víc. Aspoň že ve Fann měli 20% slevy, tak jsem asi 300 ušetřila.
      A o Korresu bude hned příští článek. Vypozorovala jsem opravdu zvláštní reakce na některé výrobky, tak vás o tom chci informovat.

      Vymazat
    2. Ahojky, tak mě zaujalo, že se po hromadě ód na Korres se tady objevilo něco jako „zvlášní reakce“. Moc mě to zajímá … budu čekat na víc info …
      Já teď nějakou dobu používám komplet sadu Quercetin&OAK (sérum, denní, noční a oční) a moc mě neuspokojuje. Sérum na můj vkus lepí, oční mě dráždí a také mám pocit, že se mi začíná objevovat reakce ( červené flíčky). K nočnímu krému mám neutrální postoj (zázraky žádné :o) – i když se chlubí Nobelovou cenou :o). A u denního mám pocit slabé hydratace. Tak buď jsem si špatně vybrala (bylo vřele doporučeno paní v Myslbeku k mé věkové skupině a složení i ta nobelovka mě hodně zaujaly) - nebo prostě smůla… Dávám celé sadě ještě šanci týden-dva . Ještěže jsem objednala cestovní sadu za celkem přijatelnou cenu. A přitom mi je Korres velice sympatický. A na závěr moje zkušenost s melónovým tónovákem - na mě absolutně nehydratační- až suchý. Strašně rychle schne a pak nelze hezky rozetřít. Když ho s něčím smíchám tak pak dělá žmolky, kryje vcelku dobře a ten SPF je také v poho tak možná se sním naučím pracovat. Zatím se mějte děvčata – Vaše blogy mi odbourávají stres a zpříjemňují moje čekání na porod … :o)

      Vymazat
    3. Snažím se reagovat, ale nějak mi to blbne... tak až by tady byla hromada mích příspěvků - omlouvám se.

      Vymazat
    4. Nic se neděje, technika je občas mrcha ;-)

      Článek o Korresu bude nejspíš zítra večer, tak snad vás nenapínám příliš dlouho.

      Vymazat
  5. Lumene znám, ale sama jsem zatím nic nezkoušela. Já si tuhle značku hlavně pamatuju z doby před opravdu hodně lety, že na ni často bývaly reklamy třeba v časopisech, hlavně teda na dekorativku. Kdyby teď o Lumene zase nezačínalo být víc slyšet, asi bych si už ani nevzpomněla. Něco bych vyzkoušela, slyšela jsem chválu třeba na jejich odličovač očí.

    Na Himalayu je příští týden 30% sleva v Rossmannovi, tak asi něco půjdu vybrat.

    Jinak přeju, ať Ti vybrané kousky dopomůžou ke krásnější pleti :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle výrobky mají opravdu moc hezké složení, doufám, že budou taky účinné. O jejich dekorativce jsem zatím nic neslyšela, ale oc jsem tak koukala, báze pod make-up by nemusela být špatná.
      Hm... 30%. Tak to se musím mrknout, jestli nemají i nějaký další masky :-)

      Vymazat
  6. Tak se těším na recenze. :) Protože všechny věci vypadají velice zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Lumene mě láká už nějakou dobu, taky ho znám už dlouho, ale nikdy jsem zatím na vlastní kůži nic nezkusila :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  8. Taky se těším na recenze. :)
    A ty ubrousky od Biodermy mám taky ráda. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Himalaya je jednoducho top! Budes urcite spokojna!

    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  10. Ty ubrousky od Biodermy musím konečně vyzkoušet, dost mě lákají:-)
    http://glamourandbeautyforyou.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat