sobota 22. června 2013

Recenze - Avène Cleanance

Ahoj všem.

Dnes jsem si pro vás připravila recenzi na 3 výrobky z řady pro problematickou pleť Cleanance od Avène. Poprvé jsem se o této kosmetice zmínila v článku Květnové nákupy a celý měsíc jsem tyto výrobky poctivě testovala, abych se teď s vámi mohla podělit o svůj názor. Vybrala jsem si základní péči o pleť - čistící gel, pleťovou vodu a seboregulační emulzi, které slibovaly citlivé čištění problematické pleti a regulaci nadměrné sekrece kožního mazu.




1) Čistící gel bez mýdla
Tento gel se mi z trojice výrobků zalíbil nejvíce. Má příjemnou lehnou vůni, dobře se pění a pokožku čistí šetrně bez zbytečného vysušování. S nánosy líčidel si moc neporadí, ale k tomu konec konců ani není určen. Jeho formulace je skutečně jemná, a tak mi ani neštípal v očích, když se tam náhodou dostal. Pleť po umytí tímto gelem vypadá čistě, svěže a lehce zklidněně. Celkově mu dávám 90%.

2) Zmatňující pleťová voda
Tato pleťová voda je dvousložková (snad je to patrné i na obrázku). První složkou je čirá tekutina s vysokým podílem termální vody a druhou je pudr, který má za úkol absorbobovat nadbytečný kožní maz. Před použitím je tedy nutné lahvičku pořádně protřepat, aby se obě složky spojily. Jen si musíte dávat pozor, abyste před protřepáním pečivě zavřeli víčko. Mně se bohužel párkrát stalo to, že jsem pocákala polovinu koupelny, jelikož jsem zapomněla otočit uzávěrem. Pleťová voda mě již tolik nenadchla, moc se mi neosvědčila její pudrová složka a podruhé si ji určitě nekoupím. Voda sice hezky stahovala póry a dokázala zmatnit pleť na celé dopoledne, ale nelíbil se mi přetrvávající pocit mikročásteček pudru na obličeji. Hodnotím ji na 65%.

3) Seboregulační emulze
Tato emulze má velmi lehké nemastné složení a bleskurychle se vstřebává do pleti. Zhruba po týdnu se mi pleť skutečně začala méně mastit a troufám si tvrdit, že tento efekt bude dlouhodobý. Zhruba před 10 dny jsem tyto výrobky přestala používat a začala testovat něco nového, ale má pleť je pořád přiměřeně mastná, i když v současné době žádné zmatňující přípravky nepoužívám. Jedinou nevýhodou této emulze je to, že se bohužel drolí pod make-upem. Zkoušela jsem ji nanášet v co nejtenčí vrstvě nebo čekat před začátkem líčení i několik hodin, ale i tak mi pak make-up na obličeji dělal žmolky. Ve finále jsem tuto emulzi začala používat jako noční péči a již jsem s ní žádné potíže neměla. Dávám ji 75%.



Jaké máte vy zkušenosti se značkou Avène? Které výrobky vám nejvíce pomáhají v boji s nečistou pleti? Hledám co nejúčinnější přípravky na čištění, rozajsnění a vyrovnání reliéfu pleti a uvítám každý váš tip. 

P. S. Chtěla bych se všem svým čtenářům omluvit za méně časté příspěvky, ale v této chvíli mám bohužel hodně starostí a povinností. Mimo jiné mě můj přítel požádal o ruku a jelikož se chceme vzít již brzy, musíme co nejrychleji zařídit a naplánovat tisíce věcí. Není tedy v mých silách přispívat ob den, jak to bylo zvykem do teď, ale jakmile se celá situace uklidní, určitě se na blogování vrhnu s ještě větším nadšením. 

12 komentářů:

  1. mycí gel je naprosto skvělý a emulzi používám pod makeup a žmolky mi nedělá a to sřídám různé makeupy a bb krémy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám nějakou divnou pleť, která některé krémy odmítá 100% vstřebat. Už jsem to párkrát zažila i s jinými krémy.

      Vymazat
  2. Super recenze. Já jsem od téhle značky ještě nic nevyzkoušela, takže nemůžu posoudit. :)
    Style Without Limits

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jedna z mých oblíbených značek pleťové kosmetiky, můžu jedině vřele doporučit.

      Vymazat
  3. Ježiš, to jen tak zmíníš v PS na konci?? gratuluju a přeju všechn nejlepší =) a je fuk, že se kromě komentářů neznáme ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspoň poznám, kdo dočetl článek až do konce :-D
      Děkuju moc. Pořád jsem v hrozné euforii a nesmírně se těším :-)

      Vymazat
    2. Přesně tak, já chci zásnubní článek! Fotka prstýnku, šťastná Valerie, zásnubní líčení a dresscode :-)

      Vymazat
  4. Gratuluji, gratuluji! To je skvělá novina, nedivím xe, že nemáš příliš času na blog :) Jinak.... také jsem bohužel ve stádiu hledání...:/ Chce to holt trpělivost a pevné nervy, ono jednou třeba něco konečně opravdu zabere. Od Avene jse pár výrobků měla, nicméně nijak zvláště mne neoslovily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-)
      Teď zrovna mám docela dobré období, ale neuklidním se dokud pleť nebude v dokonalém stavu.

      Vymazat
  5. Také gratuluji !!! nemáš náhodou zkušenost s Avene opalovákmi ... a nebo co treba nějaká letní recenze opalováků... dikes a užívej !!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuju :-)
    Už léta používám jejich opalovací emulzi na obličej z řady Cleanace, která mi vůbec neucpává póry. Tu můžu vřele doporučit.

    OdpovědětVymazat
  7. Ten čisticí gel je super, vyčistí a nevysuší. A seberegulační emulze mi hezky vyčistila póry. zatím jsem měla jen vzorky, ale určitě koupím velké balení :)

    http://anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat