úterý 4. června 2013

Recenze - Rimmel Lasting Finish by Kate

Ahoj všem.

Dnes pro vás mám recenzi na velice populární rtěnky od Rimmelu z kolekce, kterou údajně navrhovala sama Kate Moss. Celkem mám doma 4 odstíny - 01, 03, 12 a 20. Tak se jim pojďme podrobněji podívat na zoubek. 



Tyto rtěnky si velmi rychle získaly oblibu u dívek a žen po celém světě. Jsou velice dobře pigmentované, mají poměrně slušnou výdrž, mají příjemnou krémovou konzistenci a prodávají se za více než přijatelnou cenu. Neunáhlete se ale se závěry, dokonalé rozhodně nejsou. Zaprvé mi moc nevoní jejich parfemace, je příliš sladká a výrazná. Zadruhé dost vysušují rty, vždy pod ně musím jako podklad nanést velkou dávku balzámu na rty. Zatřetí nemizí ze rtů rovnoměrně, ale zanechávají jakési nepravidelné skvrny, pruhy a mapy. A začtvrté jsou možná až příliš krémové, zanechávají otisky na skleníčkách, příborech a tvářích i při to nejjemnějším dotyku.

Zleva doprava: 01, 03, 12, 20


Rouge noir (01) - velmi sytá červená barva. Řekla bych, že je téměř totožná se rtěnkou Russian Red z MACu. 

True Nude (03) - světlá nude barva s růžovým podtónem. Byla to moje první rtěnka z této řady a bohužel musím konstatovat, že mi moc nesluší. Nude rtěnky moc často nenosím a když už, tak se musím držet teplých odstínů.

My Orange (12) - výrazná oranžová barva. Moje oblíbenkyně. Přijde mi, že má příjemnější texturu než její kolegyně a taky tolik nevysušuje rty. 

20 (bohužel nemá jméno) - křiklavě růžová barva s nádechem do fialova. Tato rtěnka je z obnovené jarní kolekce, kterou v obchodě poznáte podle růžového nadpisu Kate místo tradičního červeného. Celkem bylo v kolekci 5 rtěnek - 16, 19, 20, 22 a 26. 

Po směru hodinových ručiček: 01, 12, 03, 20


Shrnuto podtrženo jsou to příjemné rtěnky za rozumnou cenu. Mají své mouchy, na které si člověk musí dát pozor, ale na druhou stranu nabízí poměrně širokou škálu barev, nadprůměrnou výdrž a enormní dávku pigmentace. Celkově těmto rtěnkám dávám 65%.

A co vy? Vlastníte nějakou rtěnku z kolekce Kate Moss? Co si o nich myslíte?

P. S. Poznámka pro rýpaly - ano, mám asymetrický horní ret. Když jsem byla malá, věnovala jsem se akrobacii a gymnastice a při nějakém nepovedeném kousku jsem si ukousla kus horního rtu. Taky mám dodnes na levém koleni jizvu ve tvaru otisku vlastních zubů.

27 komentářů:

  1. Moc se mi líbí balení této rtěnky. Dlouho jsem si nemohla vybrat odstín, který by mi padl :) ale ta růžová vypadá senzačně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je moc hezká, s tvými tmavými vlasy bude vypadat ještě líp.

      Vymazat
  2. To muselo hodně bolet. Ale nejde to moc vidět, že tvar rtů máš asymetický. na druhou stranu kdo má tvář plně symetrickou. A oranžovou rtěnku už bych si měla koupit, ve všech těch růžových by to byla příjemná změna. =D

    OdpovědětVymazat
  3. mám 01 - aj podľa mňa je to dupe Russian Red, a 20. ja som Snehurka, takže potrebujem studené, resp. neutrálne farby, nič teplé. ešte by som chcela nejakú inú, za tú cenu sú skvelé.

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám asymetrický horní ret, protože jsem ho měla dvakrát rozseklý :D Taky je to u výrazných rtěnek znát, ale co nadělám :) Tu trojku mám taky a taky mám dojem, že mi moc nesluší.. pak se mi hodně líbí ta růžová, ale tobě naopak podle mě sluší nejvíc ta červená s oranžovou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, ty teplé odstíny mi sluší víc. Ale ta fuchsiová je taky dobrá, hned rozzáří celý obličej.

      Vymazat
  5. Já mám také trochu asymetrické rty. V osmé třídě jsem tancovala na konertě tak zuřivě, že jsem zakopla o kabely od reprodukturu a rozbila si o jeho hranu pusu. Díky tomu mám jeden koutek níže než ten druhý....:/ Jinak mám 05 a mám z té rtěnky podobné pocity jko ty. nějak nechápu, že jsou z nich všechny blogerky tak nadšené.

    OdpovědětVymazat
  6. Mě se Tvoje asymetrické rty líbí, dodává jim to jedinečný šmrnc :-). Jinak odstíny jedna báseň - jen já pořád s tou Kate váhám, hodně se chválí, ráda bych rtěnku co vydrží, ale většinou je to na úkor toho vysušování a to já mám zase radši hydratačky :-). Toš, tak nevím..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S balzámem je to v pohodě a za tu cenu za vyzkoušení určitě stojí.

      Vymazat
  7. Nějaké asymetrie bych si nevšimla, vzdyt cele naše tělo je asymetrické ;):) Odstíny jsou hezké, lákají mě ale já pořád nevím jaký by mi slušel:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem asi blázen, málem jsem ty fotky nezveřejnila, jak mi ta pusa připadala křivá :-D

      Vymazat
  8. Máš náhodou roztomilé rty, kdo jiný tohle má, ještě s takovým příběhem?
    Rtěnky Rimmel Kate mám 2 a vesměs souhlasím, už jsem taky měla a mám lepší, ale za podobnou cenu ne.

    OdpovědětVymazat
  9. juu tak ja som si chcela nejakú kupiť. ale keď vysušujú tak neviem, neviem...
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
  10. Na článek jsem se těšila:) Mám zatím jen tu 07 a mě teda nevysušuje. Ale stejně jako ty s ní zanechávám všude stopy, na skleničkách, líčkách mých blízkých.

    OdpovědětVymazat
  11. Ty jo, to muselo docela bolet, ukousnout si kus rtu. Já mám jen jizvy z vnitřní strany tváří, protože jsem si je kdysi prokousla když jsem blbě spadla, ale to nikdo nepozná.
    Odstíny jsou krásné, sama mám od Kate 09, což je velmi vínová, a ta drží krásně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem v tu chvíli bolest skoro nevnímala a jen se klepala strachy, že mi matka určitě vynadá :-D

      Vymazat
  12. jo tak těchto rtěnek mám doma asi osm. nebo tak nějak.
    (jo a jen bych opravila, že 20 je z jarní kolekce loňského roku, to jenom k nám se dostala až letos)

    OdpovědětVymazat
  13. Vypadají výborně, dost dloho přemýšlím nad jejich koupí a vypadá to, že do ní půjdu :) I když asi nejsou bez chybky výdrž je pro mě rozhodující :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ještě žádnou z nich nevlastním, ale už dlouho chci nějakou pořídit. Nemůžu se rozhodnout pro odstín.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No...Vidíš, jak to dělám já, když se nemůžu rozhodnout. Pořídím si všechny odstíny, které se mi líbí! :-D

      Vymazat
  15. Ten dodatek mě pobavil. Ale rty máš krásné a tyhle rtěnky jsou božské <3

    OdpovědětVymazat
  16. od Kate mám 03, mám ráda nude rtěnky..

    http://eattrainbeauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat