čtvrtek 21. listopadu 2013

Mé oblíbené produkty za méně než 200 korun

Ahoj všem.

Dnes bych se s vámi chtěla podělit o své oblíbené kosmetické produkty od dostupných značek, jejichž cena nepřekračuje 200 Kč. Dekorativní kosmetika z drogerií ve mně nevyvolává až takovou důvěru a poměr kosmetiky high-end značek a běžně dostupných levných značek na mém kosmetickém stolku je zhruba 3:1. Ale nejsem snob a pokud se mi podaří objevit nějaký poklad za nízkou cenu, držím se ho jako klíště. To platí o všech produktech, které vám dnes ukážu - buď si je kupuju opakovaně, nebo vlastním hned několik dostupných odstínů.



1) Rimmel Stay matte pudr - naprostá klasika, zbožňuje ho každá druhá blogerka. Žádný jiný pudr nedokáže mou pleť zmatnit na tak dlouhou dobu. Kupuju si odstín 001 Transparent nebo 004 Sandstorm podle toho, který je zrovna k mání.

2) Alverde gel na obočí - cenově velmi dostupný a svou práci dělá dobře. Používám čirou verzi, když potřebuju zafixovat obočí vyplněné stínem, nebo odstín pro blondýny, když jsem ve spěchu a potřebuju své obočí bleskově dát do pořádku.

3) Maybelline Rocket Volume - řasy krásně zahustí a její odstín je skutečně černo-černý. Neslepujě, nedělá hrudky, nerozmazává se pod očima... Nemám ji, co vytknout. Na začátku jsem měla problém s jejím odlíčením, ale stačilo najít vhodný přípravek.

4) NYX pudrová tvářenka - velmi jemně namletá, s příjemně sametovou texturou, na tváři vydrží celý den a výběr barev je i u nás poměrně slušný. Vlastním dva odstíny a chystám se na další. Na swatche se můžete podívat tady.

5) Rimmel Scandal eyes tužky na oči - rovněž něco, o čem mluví polovina blogového světa. Tyto tužky jsou velmi měkké, neobtiskávají se na horní víčko a na očích neblednou po celý den. S Urban Decay 24/7 Glide-on Pencil by soupeřit nemohly, ale i tak nabízejí za málo peněz hodně muziky. Na podrobnější recenzi se mrkněte sem.



6) Maybelline Color Tattoo - naprosto geniální krémové oční stíny. Neslévají se do záhybů, jsou intenzivně pigmentované, dají se použít i jako báze pod pudrové stíny a na očích drží jako přibité. Škoda, že se u nás neprodává víc odstínů, moje sbírka by pak určitě byla větší.



7) Catrice Soft Duo Eyeshadow - se značkou Catrice moc zkušeností nemám, ale tyto stíny na mě udělaly velice dobrý dojem. Jsou z limitované kolekce Eve in Bloom, ale Catrice nabízí různé limitky docela často, takže se podobné oční stíny určitě dají sehnat i teď. Stíny mají příjemnou máslovou konzistenci, vůbec nepráší a moc se mi líbí i zvolené kombinace barev a bytelné balení.



8) Rimmel Apocalips - podle mě to jsou bezkonkurenčně nejlepší líčidla na rty, která se v naších drogeriích dají sehnat. Básnila jsem o nich na blogu už stokrát a nechci se opakovat. Ve zkratce - úžasná pigmentace, úžasná textura, dokonalá škála odstínů a skvělá výdrž.



9) NYX Mega Shine Lip Gloss - velmi příjemné, nelepivé lesky na rty za velmi přijatelnou cenu. Více o nich zde.

10) NYX Butter Gloss - ještě o něco krémovější sourozenci výše zmíněných lesků. Na rtech jsou nesmírně příjemné a baví mě jejich pastelové odstíny. Swatche najdete rovněž zde.

A jaké jsou vaše oblíbenci z drogerií? Povedlo se vám najít nějaký skutečný poklad?

13 komentářů:

  1. Já jsem taky měla Stay Matte moc ráda, ale mám jaksi čím dál sušší pleť a tak už nedělá tak hezké efekt, ale spíš zvýrazňuje šupinky, což je docela škoda.:)
    Jinak mám ráda Color Tattoo, tužku Scandal eyes mám taky ráda, ač mám jen jednu, a potom i stíny od Catrice, ty jsou celkem fajn, i když mám jen monostíny. Potom je můj poklad ještě Colossal volume od Maybelline, tuhle raketovou jsem nezkoušela, nelíbí se mi kartáček. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Colossal volume jsem používala snad celou střední :-) Ale Rocket mi vyhovuje víc, dělá ješt výraznější řasy.

      Vymazat
  2. Nakupuji pouze v drogerii, vyhovuje mi. Zboznuju Affinitone make-up a pudr, rasenku D'Amore od GS. Je toho urco vice, ale tohle jsou moje stalice:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic z toho bohužel neznám... Ale mohla bych vyzkoušet řasenku GS, ty střídám často :-)

      Vymazat
  3. Já jsem si tu řsenku koupila s color tattoo a naprosto dokonale mi zahustí a prodlouží řasy,ale dělá mi fleky pod očima :( což mě strašně štve,protože jinak je dokonalá :) Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je blbý... A nezkoušela jsi trochu zapudrovat oblast pod očima? To by mohlo pomoct.

      Vymazat
  4. Souhlasím v podstatě se vším. Scandaleyes miluji k smrti, mám všechny odstíny, stejně tak Apocalips, bez kterých se nedá žít. Tvářenky a lesky od NYX jsou to nejlepší, co se dá rozumnou cenu dostat no a bez Stay Matte nevylézám z domu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nějaké další typy nemáš? Když už máme stejný vkus :-D

      Vymazat
  5. Z těchto věcí, jsem vyzkoušela řasenku Rocket volum a byla dobrá, ale momentálně jsem se zamilovala do False Lash Wings od Lorealu, pudr Stay Matte a color tattoo...Transparentní gel na obočí je také mojí stálicí a tvářenky od Nyxu mě moc lákají, takže časem určitě nějakou vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U tý False Lash Wings mě děsí kartáček, je až moc inovativní na můj vkus.

      Vymazat
    2. Právě tím jaký má tvar je naprosto úžasný. Kdybych sama nevyzkoušela, tak taky nevěřím.

      Vymazat
  6. Souhlasím se stay matte, strašně dlouho jsem se mu vyhýbala a říkala si, že zas takový zázrak to být nemůže a on je :D! Dál mám už zkušenost jen s Color Tattoo a ty jsem si bohužel nezamilovala tolik, jako ostatní blogerky, moje odstíny mi připadají málo pigmentované :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, toho jsem si všimla už při zkoušení v drogerii, že každý odstín má jinou konzistenci i pigmentaci.

      Vymazat