středa 13. listopadu 2013

Mé seznámení se značkou NYX

Ahoj všem.

Minulý týden jsem se někde na internetu dočetla, že v nové Douglas parfumérii v Debenhams je nově představena i americká značka dekorativní kosmetiky NYX. Okamžitě se mi rozzářily oči a pod heslem "the best of NYX" jsem na internetu začala hledat swatche a recenze. Já jsem totiž v některých věcech mimořádně konzervativní a jednou z nich je online nakupování. Já to prostě neumím, nemám to ráda a obloukem se internetovým obchodům vyhýbám. Nakupování je pro mě spojeno s příjemně stráveným  časem, kdy si můžu každou věc detailně prohlédnout ze všech stran, očuchat si ji a osobně vyzkoušet. Chápu, že online nákupy jsou leckdy výhodnější a rychlejší, ale vůbec mě to neláká. O to větší pak mám radost, když se v Praze otevře obchod s doteď nedostupným zbožím.

Debenhams mám naštěstí jen pár metrů od školy, a tak jsem se tam hned další den zašla podívat. Ze začátku jsem se lekla, že jsem něco popletla, protože i po pětiminutovém rozhlížení se jsem stojan NYX nikde neviděla. Pak si ale mého zoufalého pohledu všimla jedna z prodavaček a ukázala mi, kde ten poklad schovávají. Výběr mají docela velký, ale přece jen jsem si všimla, že pár věcí z mého wishlistu nebyly k nalezení. I tak se mi ale dost produktů zalíbilo a musela jsem se krotit, abych k pokladně neodnesla plnou náruč kosmetiky. Hlas rozumu nakonec zvítězil a vybrala jsem si tři lesky a dvě tvářenky.



NYX tvářenky Powder Blush jsou hodně známé a zahraniční bloggerky je v jednom kuse vychvalují. Vybrala jsem si světlý broskovovo-tělový odstín s delikátním zlatým shimmerem Angel a matný tlumený teplý růžový odstín Dusty rose. Tvářenky jsou krásně jemně namleté, mají velmi příjemnou máslovou konzistenci a skvěle se nabírají na štětec z přírodních štětin. Pigmentace je velmi dobrá, vrstvením se dá docílit opravdu intenzivních barev, jsou to ale poměrně světlé odstíny vhodnější spíše pro světlé typy. Výdrž mě velmi mile překvapila, na mé pleti tvářenka zůstává ve výborném stavu od rána až do pozdního odpoledne (odhadem 9-10 hodin). Balení je z obyčejného tenkého plastu, ale jeho vzhled se mi docela líbí, mám ráda minimalistické černé obaly. NYX má v nabídce celkém 25 pudrových tvářenek, v Douglasu jsem si všimla 8 odstínů.

Zleva doprava: Dusty Rose, Angel

Zhora dolů: Dusty Rose, Angel
Dále jsem si musela koupit slavný lesk Mega Shine Lip Gloss v odstínu Beige, který ve skutečnosti vůbec není béžový, nýbrž tlumeně růžový. Lesk vůbec nelepí, je dobře pigmentovaný a velmi příjemný na rtech. Neobsahuje žádně velké třpytky, spíš dodává rtům vlhký lesk. Balení nenadchne ani neurazí, klasický aplikátor taktéž, roztomilá mašlička na víčku je ale velmi milým detailem. Samotné lesky na rty moc nenosím, většinou je dávám přes rtěnku a Beige se dá krásně vrstvit na jemné tělové odstíny.

Zleva doprava: Beige, Merengue, Peaches and Cream
Textura lesků Butter Gloss se mi líbí ještě víc. Jsou ještě krémovější, více pigmentované a mají příjemnou sladkou vůni. Další plusové body mají za příjemnou máslovou konzistenci a hydratační účinky. Nejvíce mě zaujal studený růžový odstín s fialovým podtónem Merengue a broskvovo-růžový Peaches and Cream, ale určitě se brzy vrátím pro další odstíny. Oba dva odstíny jsou dost pigmentované na to, aby se daly nosit samostatně, ale se rtěnkou v podobné barvě vypadají taky moc pěkné. 

Po směru hodinových ručiček: Peaches and Cream,
Merengue, Beige
Jaký je váš názor na NYX kosmetiku? Máte svoje favority? Ráda si vyslechnu vaše tipy. V seznámení s touto značkou rozhodně chci dál pokračovat. 

10 komentářů:

  1. lesky se mi moc líbí!! :) na kolik tě vyšel jeden?

    OdpovědětVymazat
  2. Mám pár věcí, ale mě to moc neoslovilo. Tvářenku mám taky, sice jiný a tmavší (o hooodně) odstín, ale myslím, že budou podobné a dost práší a málo vydrží, takže ji používám minimálně. Potom mám tužky na oči a jumbo tužky, korektor v kelímku a tekutý pod oči, "bělící" lesk na rty a měla jsem oční stíny v paletkách (ty letěly pryč hned po vyzkoušení). Nějak mě nic neohromilo, asi jsem zmlsaná. Mě by bylo i líto dát toik peněz, když normálně za NYX platím třetinu. Doporučuju na cherryculture.com, kde je navíc téměř pořád 30-50% dolů a ceny i bez slev jsou cca poloviční.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Ty moje práší málo a z jejich výdrže jsem byla opravdu nadšená. Takhle světle odstíny jsou na mně vetšinou tak po 5 hodinách dost vybledlé, ale tyhle krásky drží jako přibité a v původní intenzitě. Rozhodně budu zkoušet i další odstíny. Jen mě mrzí, že neměli odstín Taupe.
      Na jumbo tužky jsem koukala taky, ale u těch se bojím příliš rychlé spotřeby. A navíc ty tužky zas tak často nepoužívám, ale uvidíme, třeba si časem na zkoušku nějakou pořídím.
      Na ten obchod se kouknu, ale nevím, nevím... Můžu si něco koupit, aniž bych to předem očuchala a ohmatala? :-D

      Vymazat
  3. Vypadá to moc hezky, nějakou tvářenku bych moc ráda zkusila, a brousím si zuby i na konturovací odstín mauve. :) Ale zatím bez něj žiju, protože se mi nechtělo odnikud objednávat... Tak uvidíme. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se právě taky nechce nic objednávat online a jsem moc ráda, že jsem se na ně mohla podívat osobně. Nikdy bych nevěřila, že tvářenka za tuhle cenu může mít tak příjemnou hedvábnou texturu.

      Vymazat
  4. Tvářenky od NYXu mě už dlouho lákají, jen teda nevím proč jsem si ji ještě neobjednala. Jednou dobou jsem hodně toužila po jejich krémové tvářence, kterou teda taky ještě nemám. =D Třeba NYX časem dojde i do jiných Douglasů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že zásoby v Debenhams mizí tak rychle, že je to donutí se zamyslet nad rozšířením prodeje.
      Krémové mě taky moc lákají a neměli je :-( Jen takový ty ve sticku.

      Vymazat
  5. Já jsem ještě od Nyxu nic neměla, ale rozhodně se na to chystám :) Jejich jumbo tužka je legendární :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jumbo tužky měli v moc pěkných odstínech. Vůbec jsem nevěděla, kterou si mám vybrat, tak jsem si pro jistotu nekoupila žádnou. Ženská logika :-D

      Vymazat