neděle 17. března 2013

Krémy na ruce – moje zkušenosti


Ruce jsou vizitkou člověka a každá žena by měla dbát o stav svých rukou. I já se snažím o své ruce starat, aby byly jemné a hladké, ale zrovna teď, na přelomu zimy a jara, se mi to moc nedaří. Každoročně se touto dobou trápím s avitaminózou a ta se mimo jiné projevuje nesmírně suchou a tenkou pokožkou na rukou.

Vyzkoušela jsem již mnoho nejrůznějších krémů a dnes bych vám chtěla představit ty, které aktuálně mám doma. Některé z nich jsem si koupila už poněkolikáté, jiné jsem si pořídila na zkoušku a zdaleka ne všechny v ní obstály.



Původně jsem si tento dětský krém koupila, abych ho v zimě používala na obličej a chránila tak pokožku před větrem a mrazem, ale bohužel byl příliš hutný a špatně se roztíral, a tak jsem ho začala používat na ruce. A v tu chvíli se stal zázrak, mé ruce byly již po prvním použití krásně hebké a vyživené. Lepší krém na ruce neznám a hodlám si ho kupovat ještě dlouho. Navíc je levný, což je taky příjemné. Tento krém mohu jedině doporučit, je neskutečně výživný, není příliš mastný a okamžitě se vstřebává.


Docela známý krém od Neutrogeny mě naopak dost zklamal. Rozhodně bych ho zařadila do kategorie Kosmetické propadáky a budu se mu velkým obloukem vyhýbat. Tento krém je příšerně mastný a lepkavý, když se ho snažím rozetřít, vytvoří na pokožce nějaký prapodivný bílý film, který se nevstřebá ani po půlhodině. Pokud toužíte po ulepených rukách s divným bílým povlakem, můžu ho vřele doporučit, ale všem ostatním s kapkou zdravého rozumu doporučuji si ho vůbec nevšímat a vyhnout se tak následnému zklamání.


Značka Korres je mou srdeční záležitostí, předpokládám, že o jejich výrobcích napíšu ještě nejeden článek. Krémy na ruce jsem samozřejmě musela vyzkoušet také a musím je pochválit. Hydratační krém díky mandlovému oleji nádherně voní. Ještě týden poté, co jsem si ho koupila, jsem si ke svým rukám neustále čichala a navíc je strkala pod nos svým nejbližším, aby jeho nádhernou vůni taky ocenili. Nejradši bych se tímto krémem namazala od hlavy až k patě a neustále obdivovala jeho vůni. Žádné tělové mléko ani toaletní vodu s touto vůni ale bohužel nevyrábějí, tak se musím spokojit s tím, co mám. Ale zpátky k věci, hydratační vlastnosti tohoto krému jsou skvělé, nezanechává pocit mastných rukou a rozhodně si ho budu kupovat i nadále. Výživný krém mě už tolik neuchvátil, nejspíš mu chybí právě ta vůně a myslím si, že krém Bübchen ruce vyživí mnohem lépe a je výrazně levnější.


Krémy od L'Occitane jsem si oblíbila především díky jejich malým tubám, které se vejdou do každé kabelky, podmanivým květinovým vůním a nemastné konzistenci. Ráda v budoucnu vyzkouším další limitované edice a myslím si, že tito drobečci z mé kosmetické taštičky už jen tak nezmizí.

Věřím, že moje tipy pro vás budou užitečné, a kdyby se někdo chtěl podělit o své zkušenosti a doporučit mi nějaký jiný krém, budu moc ráda.

Zmiňované přípravky: Wind & Wetter creme (Bübchen)Concentrated hand cream (Neutrogena), Moisturising hand cream with organic almond oil and calendula (Korres), Nourishing hand cream with organic almond oil and shea butter (Korres), Marvellous Flowers hand cream (L'Occitane), Cerisier Princesse hand cream (L'Occitane)

5 komentářů:

  1. Vůbec bych neřekla, že neutrogena bude zklamání, ale čtu to o ní čím dál tím častěji. Já jsem si zatím nejvíc oblíbila limitované krémy od Essence, ale na moje vysušené ruce už nestačí ani oni, takže teď už jen na noc promazat ruce konopným krémem a šoupnout do rukavic :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Od Neutrogeny mě hodně zklamal i balzám na rty, vůbec nehydratoval a byl strašně suchý a tvrdý. Takže jsem se rozhodla tuto značku ignorovat úplně.

    OdpovědětVymazat
  3. Mne sa osvedcil (ak mozem doporucit) Weleda granátové jablko
    http://www.abckozmetika.sk/Weleda-Regeneracny-krem-na-ruky-Granatove-jablko-50-ml-pre-damy.html

    OdpovědětVymazat
  4. Neutrogena krém na ruky je úplne úžasný! Možno má zvláštnu konzistenciu, ale ruky vydržia krásne jemné a hydratované dlhoooo. :O :)
    http://sweetletty.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý máme trochu jinou pokožku a trochu jiný požadavky, ale mně vůbec nevyhovoval a myslím si, že je na trhu hodně mnohem lepších krémů.

      Vymazat