pondělí 11. března 2013

Péče o pleť aneb Óda na Korres (1)


V dnešním článku bych se s vámi chtěla podělit o tom, jak pečuji o svou pleť. Bohužel musím konstatovat, že moje pleť je stejně náladová a náročná jako já. Je velmi citlivá a jemná a málokterý produkt jí sedne. V minulosti se mi už stokrát stalo, že nějaký čistící gel mi pleť vysušil, nějaký krém byl zase příliš mastný a ucpal mi všechny póry, několik výrobků dokonce způsobilo alergickou reakci a já musela třeba týden chodit s permanentně červeným obličejem.

Vyzkoušela jsem několik docela vyhovujících řád pleťové kosmetiky, ale žádný zázrak se nekonal. Na mém nočním stolku se vystřídaly Bioderma, Clinique, Vichy a já stále nebyla spokojená. Nevypadala jsem úplně nejhůř, ale má pleť nikdy nezářila zdravím a štěstím. Až donedávna. Jsou to zhruba dva měsíce, co jsem pro sebe objevila kosmetiku Korres. Nejdřív mě zaujala výhodná nabídka 1+1 na pleťový a oční krém a já si řekla, proč to nezkusit. Bylo mi sympatické, že se jedná o přírodní kosmetiku, ale žádná velká očekávání jsem neměla. Jenže už po třech dnech jsem si začala všímat změn k lepšímu. Má pleť vypadala svěže, zářivě a, nebojím se toho slova, krásně. A když mi to řekl i přítel, který si takových věcí obvykle moc nevšímá, pochopila jsem, že se stál zázrak a utíkala do obchodu pro další výrobky pro komplexní péči. Ještě ten večer téměř všechna ostatní pečující kosmetika letěla do koše a já se od té doby už ráno nebojím pohledu do zrcadla.

Ale teď hezky popořadě. 

Jako denní krém používám krém s magnolií proti prvním vráskám. Krém je lehký, má příjemnou, trochu gelovou konzistenci, rychle se vstřebává a nezanechává mastný film na pokožce. Používám ho jako podklad pod make-up a jsem naprosto spokojená. Tento krém má navíc příjemnou lehkou vůni a krásně klouže po pokožce, což mi dokáže po ránu dost zvednout náladu. Jedinou jeho nevýhodou je spotřeba, obsah kelímku mizí rychlosti blesku. Ale faktem je, že svou práci děla dobře, pleť je po něm hydratovaná a vyživená a já jsem šťastná. Rozhodně si ho budu kupovat i nadále, dokud se potřeby mojí pleti nezmění.

Na noc používám rozjasňující krém pro normální a suchou pleť s divokou růží a jsem z něj nadšená. Právě tento krém mi rozzářil pleť a sjednotil její barvu během jednoho týdne. Je docela hutný, ale i tak se mi s ním dobře pracuje. Nevstřebá se okamžitě, ale to je možná tím, že moje pleť je spíše normální/kombinovaná než normální/suchá, což mi u nočního krému stejně absolutně nevadí. Tento krém je mým naprostým favoritem a budu ho používat, dokud se nepřestane vyrábět.

Oční krém je ze stejné řady s divokou růží a rovněž krásně sjednocuje a rozjasňuje oční okolí. Údajně redukuje i tmavé kruhy pod očima, ale na ty já moc netrpím. O trochu horší je to s redukcí jemných vrásek, kterou výrobce slibuje. Já jsem si vůbec žádné změny, co se vrásek týče, nevšimla. I když jich mám celkem dost a jejich počet několikrát denně posedle kontroluji. Příště si nejspíš pořídím krém z řady pro zralou pleť. Vím, že je určen pro ženy zhruba od 40 let, ale já se vrásek bojím a hodlám s nimi bojovat všemi dostupnými prostředky.

To by bylo vše o hydrataci a výživě, pokračovat budu příště. Doufám, že mé rady někomu z vás pomůžou. Kdyby vás zajímaly nějaké podrobnosti, klidně se ptejte.

Zmiňované přípravky: Magnolia bark day cream for first wrinkles (Korres), Wild rose 24-hour moisturising snd brightening cream (Korres), Wild rose eye cream (Korres)

5 komentářů:

  1. Tak jsi mě nalákala na magnolii, mám ted nějaké adepti na nový krém, ale stojí podstatně více a Korres miluju, nevím, že mě nenapadl první. Je ten krém vhodný na léto, lehký? Mám v létě smíšenou pleť:-)
    Oční krém od Korres jsme měla a nevyhovoval mi, ne tento, ale Evening primrose, způsobil mi otoky, ale jinak na Korres nedám dopustit.

    OdpovědětVymazat
  2. Magnolie je dobrá, ale na jaro/léto si hodlám pořídit krém s granátovým jablkem, který je ještě trochu lehčí. Pokud budeš mít někdy cestu kolem Myslbeku, tak se určitě zastav v obchodě a požádej je o vzorky, abys ty dva krémy mohla porovnat. Milejší prodavačky jsem nikde jinde nepotkala, i proto tam nakupuju tak ráda.

    OdpovědětVymazat
  3. Používám z růžové řady jak denní tak čoní krém a také jsem s ním moc spokojená, viditělně rozjasňuje, hydratuje a celkově ho miluju, mám už třetí balení :) S očním jsem taky spokojená, ale nevidím u něj tak viditelné výsledky..Jinak ta magnolie vypadá taky moc dobře
    somethingnewbyhelen.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,
    právě se rozhoduju mezi magnólií denní i noční péčí, nebo dalším hledáním. Mám takový dotaz, proč sis nepořídila magnólii i noční, ějaké reference, neb jenom pokus? díky, M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako noční jsem v tu chvíli už měla krém s divokou růži, který mi vyhovoval, takže jsem neměla potřebu ho měnit. A musím říct, že je úžasný a určitě si pak pořídím i druhé balení. Mám pocit, že se s denním krémem s magnolií skvěle doplňuje.

      Vymazat