čtvrtek 14. března 2013

Péče o pleť aneb Óda na Korres (2)


Dnes vám přináším pokračování mého článku o péči o pleť. Na řadě je čištění a speciální péče.

















Ráno si obličej čistím gelem s bílým čajem, který je docela příjemný, ačkoli mi trochu vadí, že moc nepění, a večer po odlíčení používám exfoliant s divokou růží, který je skvělý. Přísahám, že mi začaly mizet černé tečky na nose! A vůbec se nebojte ho používat denně, exfoliační zrníčka jsou opravdu jemná a ani mou citlivou pleť nijak nedráždí. Ráda si tímto exfoliantem pleť chvíli masíruji a ta je pak krásně hladká. Poté si pleť ráno i večer dočistím tonikem s vilínem, který pleť uklidňuje a navíc mírně stahuje póry. Obrovským plusem tohoto tonika je, že pleť absolutně nevysušuje a nevyvolává pocit pnutí. Osobně považuji čištění pleti za nesmírně důležité a s tímto triem jsem naprosto spokojená, čistí důkladně, ale jemně a výsledky jsou opravdu viditelné.

















Ráda svou pleť občas rozmazluji, a proto jí jednou za čas dopřeji nějakou tu masku. Dvakrát týdně si ve sprše udělám peeling, používám peeling s granátovým jablkem a pleť je po něm neuvěřitelně hladká a sametová. Troufám si tvrdit, že je na dotek příjemnější než leckterá dětská prdýlka! Vyzkoušela jsem i peeling s tymiánovým medem, ale ten je pro mě bohužel příliš jemný. Nevyčistil mi pleť tak dobře, ale pro někoho se suchou pletí, pro kterou je koneckonců určený, může být dokonalý. Po odstranění odumřelých buněk nanesu na obličej masku.

Ze zvědavosti jsem musela vyzkoušet všechny, které Korres nabízí a zde jsou mé postřehy. Mým favoritem se stala maska s tymiánovým medem, která pleť krásně hydratuje a vyživuje a navíc nádherně voní. Maska s divokou růží je rovněž velmi dobrá. Během 10 minut mou pleť rozjasní a já i po bezesné noci vypadám svěže a odpočatě. Jogurtová maska má velmi dobré hydratační účinky. Občas jí používám na noc místo nočního krému a ráno pak vypadám jako po botoxu. Čistící maska s granátovým jablkem za svými kolegy trochu zaostává. Jsem zvyklá na účinnější čištění a tato maska nesplňuje mé požadavky. Maska si poradí s pupínky a drobnými začervenání, ale černé tečky neodstraní. Ale věřím, že se hodně lidem může líbit a 100% vyhovovat. A navíc i po zaschnutí vůbec nestahuje pleť, což je skvělé. 
Zato maska Clinique z řady Anti-blemish solutions je skvělá. Stahuje póry, čistí pleť do hloubky a předchází vzniku akné. Dávám jí jedničku s hvězdičkou. Sem tam se mi ale nějaký pupínek stejně udělá a pak přichází na řadu tea tree olejíček. Jsem si jistá, že většina z vás účinky tea tree moc dobře zná a značka přípravku je v tomto případě dost irelevantní, ale pro úplnost ji také zmiňuji.

Na závěr musím říct, že právě s touto kosmetikou se mi pleť výrazně zlepšila a spoustu lidí si toho všimlo a pochválilo mi ji. Pokud budete mít možnost tyto produkty vyzkoušet, neváhejte a dejte mi pak vědět, jak fungovaly.

Zmiňované přípravky: White tea fluid gel cleanser (Korres), Wild rose exfoliating cleanser (Korres), Hamamelis tonic lotion (Korres), Pomegranate cleansing scrub (Korres), Thyme honey cleansing scrub (Korres), Thyme honey moisturising mask (Korres), Wild rose instant brightening mask (Korres), Yoghurt moisturising mask (Korres), Pomegranate cleansing mask (Korres), Anti-blemish solutions oil-control cleansing mask (Clinique), Tea tree oil (The body shop) 



5 komentářů:

  1. Jelikož jsem v práci a nefunguje tu vše, jak má, nevidím, kolik máš sledovatelů, ale určitě se mezi ně zapojím. Tvůj výběr kosmetiky mi přesně padl do noty. Hned jak to půjde, zapojím se ke čtenářům:-) Hltám tvé články celé dopoledne.

    OdpovědětVymazat
  2. Sledovatelů mám zatím jen 6, ale vzhledem k tomu, že blog existuje teprve 12 dní, je to docela dobré skóre. Budu ráda, když se k nim taky přidáš, o to větší budu mít motivaci při psaní článků.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem to chtěla napsat, tenhle článek vystihuj nejen můj přístup ke kosmetice, ale vyjmenovalas vše, co jsem v poslední době koupila, nebo používám ;) Vedle vilínu jsem ještě vyzkoušela i tonikum granátové jablíčko a narozdíl od vilínu pleť zmatní, ale není suchá a je to moc příjemné i vońavé a to mám citlivou pleť, doporučuju ;) Masku Clinique jsem si nakonec koupila taky, poté co jsem vzdala pokus o tři kroky,a rozhodně nelituju. Nedráždí, naopak zklidní a zčervenání zmizí. Pupínky se hned začnou léčit a moc se nedělají nové. Je skvělá a je hned vidět výsledek ;) hezký blog, moc, jen víc článků, a´t mám v práci co číst ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Budu se snažit i nadále být produktivní a zajímavá.
      O tom toniku s granátovým jablkem už dlouho uvažuju. Pomalu mi dochází vilín a na léto se určitě hodí něco zmatňujícího. Trochu jsem se bála, že bude pleť vysušovat, ale po tvém doporučení ho určitě zkusím.

      Vymazat
    2. ;) ta vůně Tě dostane.. naopak, já jsem ráda,že někdo taky používá vilín. Dokonce i paní z Korresu mi říkala, že jí vilín přijde divný a jablíčko ji na obličeji pálí a přitom má smíšenou pleť. Je to divné, já mám místy hodně suchou a abnormálně citlivou a tohle tonikum je super =) Ale je pravda, že když jsem začala zkoušet tyhle korresacke věcičky, pleť si asi týden zvykala. Vilín na mě lepil a krémy fungovaly taky všelijak, teď už je to dobrý =)

      Vymazat