pondělí 11. listopadu 2013

Návrat ztracené dcery

Ahoj všem.

Jistě si většina z vás všimla, že posledních pár měsíců byl můj blog neaktivní a dokonce neviditelný pro veřejnost. Důvodem takového chování byly především opakované negativní, útočné a urážlivé komentáře, které se na blogu začaly objevovat poměrně často. Dalším důvodem byl nedostatek času a velké změny, ke kterým v mém životě došlo. Za dobu svého mlčení se mi povedlo naplánovat pohádkovou svatbu, užít si nejkrásnější den mého života, odpočinout si na líbankách, přestěhovat se s mým milým do našeho prvního společného bytu a aktivně se vrhnou na jeho zařizování, rozeslat desítky životopisu potenciálním zaměstnavatelům a zažít jednu velice nepříjemnou pracovní zkušenost, vybrat si téma bakalářské práce a začít na ní pracovat. Jak vidíte, bylo toho dost.

Nicméně jsem celou dobu stále přemýšlela o blogování a ptala se sama sebe, jestli se k tomu chci vrátit. Musím se rovnou přiznat, že jsem velká citlivka a každý zlý komentář pro mě byl velkou ránou, ze které jsem se musela dlouho oklepávat. Nechápala jsem a doteď nechápu, proč měl někdo potřebu mě anonymně urážet, jízlivě komentovat můj vzhled a tvrdit, že jsem naprosto neschopná. Časem jsem si ale uvědomila, že mi blog chybí, že bych se pořád strašně ráda dělila s dalšími lidmi o své zkušenosti a postřehy a že většina komentujících byla milá a přátelská. Tak mě tady máte zpátky.

K několika změnám tady ale přece jen dojde. Rozhodla jsem se, že pro mě bude lepší, když se na nějakou dobu na blogu vrátím k anonymitě a dočasně zruším rubriky Mé dnešní líčení a Outfit dne. Doufám, že mé rozhodnutí pochopíte a budete ho respektovat. Zároveň jsem se rozhodla začít psát články trochu osobitějším stylem, abyste měli šanci mě lépe poznat a pochopit. Dále se budu snažit si dávat více záležet na kvalitě fotografií a věnovat přípravě článků ještě více času.

Kosmetika a móda mě stále nesmírně baví a věřím, že tentokrát s blogováním už jen tak nepřestanu. Poučila jsem se ze svých chyb, uvědomila jsem si, které věci je potřeba změnit a jsem stále plná elánu a nadšení.

Jak jste se tady beze mě měli? Všimli jste si vůbec mého zmizení? Máte nějaké nápady a návrhy, co by se na blogu ještě dalo vylepšit?

Přeji krásný podzimní večer a těším se na vaše odpovědi.

Zdroj: weheartit.com

18 komentářů:

  1. Gratuluji! To jsou krásné novinky, a těším se na tvou další aktivitu na blogu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :-)
      A taky se těším, že tentokrát se mi snad povede lépe komunikovat se svými čtenáři a co nejvíce je vybízet k diskuzi.

      Vymazat
  2. Jsem moc ráda, že jsi se vrátila. Nějakých anonymů si nevšímej, protože si myslím,že většinou to jsou jen zlí lidé, kteří si vybíjí svou špatnou náladu. Ale stát se to mě, asi by mi to taky dlouho leželo v hlavě. Taky mám teď před bakalářkou, kterou jsem teda ještě nezačala psát, za což se naprosto stydím. A do manželství přeji, ať jste šťastní a ať vám to dlouho vydrží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju.
      Máme v plánu spolu oslavit minimálně diamantovou svatbu! :-)

      Vymazat
  3. Jsem ráda, že jsi zpááátky :)) Psala jsi vždycky o kosmetice, která mě bavila! :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky moc ráda!
      A stihla jsem si nasyslit velkou zásobu kosmetiky, takže určitě bude o čem psát ;-)

      Vymazat
  4. myslím si, že je velká škoda, že se hodláš stáhnout zpátky :) na nějaké rejpaly bych se vykašlala, přesně o tohle jim jde.

    jinak gratuluju ke svatbě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jen dočasné řešení, neboj. Blog bude stále obsahovat velký kus mé osobnosti.
      A děkuju :-)

      Vymazat
  5. Ahoj. :) Ráda Tě vidím. :) Gratuluju ke všem šťastným událostem. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mi jsi chyběla a nevěděla jsem, co se děje, a proč Tvůj blog není dostupný. Tak děkuji za vysvětlení a díky, že ses rozhodla pokračovat. Z anonymních komentářů si nic nedělej, někteří lidi holt nemají nic lepšího na práci, než urážet druhé, zpravidla šikovnější než jsou oni sami. Tak držím palce a těším se na články a gratuluji ke všem životním změnám :-). Já jsem od září zasnoubená a moc si to užívám, svatba nás čeká příští rok :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to je od tebe milý, děkuju moc!
      Období zásnub a intenzivního plánování bylo krásné, nesmírně jsem si to užívala. A kdybys potřebovala s něčím poradit nebo slyšet názor někoho nezaujatého, klidně se na mě soukromě obrať :-)

      Vymazat
  7. Ahoj Valerie, ráda Tě vidím zpátky, Tvého zmizení jsem si všimla a říkala si, že jsi na těch líbánkách nějak dlouho ;-) Přidávám se ke gratulacím.
    Myslím si, že když se člověk rozhodne blogovat, musí se prostě vůči anonymům obrnit. Vím, že se to lehko řekne, ale házej to jedním uchem tam a druhým ven, je v tom stejně akorát závist. Normální a zdravě sebevědomý člověk, když narazí na blogerku, která mu není sympatická nebo ho z nějakého důvodu irituje, tak ji prostě nečte a nekouká na ni, ne? Nebo tak to mám aspoň já. Že bych se vracela na blog někoho, kdo se mi nelíbí, a nechávala mu tam hnusné komentáře? To mi přijde úchylné. Takoví jedinci mají problém sami se sebou a nestojí za to, aby sis jimi nechala kazit den, to mi věř.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :-)
      Děkuju moc za podporu, zkusím podobné věci odteď tolik neřešit. Stejně mám podezření, že to byl jeden jediný člověk, tak mu přece nedovolím, aby mi zkazil mou zálibu a koníček.

      Vymazat
  8. Já jsem si tedy všimla, několikrát jsem na tvůj blog klikla a už dokonce přestávala doufat, že se ještě vrátíš, tak to jsi mi udělala radost :)! Já jsem měla rejpavý komentář jen jednou, ale spíš mě to nakoplo a řekla si, že konečně je můj blog známý, když už se na něj chodí i rejpat :D. Věř, že takový lidé jsou jen zakomplexovaní idioti, kteří se potřebují léčit a dělají to cestou, že urážejí ostatní. Přitom zabilo by je hodně napsat kritiku slušnější cestou a třeba i se jménem nebo rovnou s fotkou svého obličeje? Děs =/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle zpětně si říkám, že jsem hrozná trubka, ale tehdy mě to hodně mrzelo. Ale teď už snad budu chytřejší a klidnější.
      A moc děkuju, jsi zlatá :-)

      Vymazat