pátek 29. března 2013

Návštěva Inglot


O kosmetice Inglot jsem posledních několik měsíců slyšela ze všech stran. Všichni se na ni těšili, všichni o ní mluvili, všichni si ji pochvalovali a mě to nechávalo naprosto chladnou. Už dávnou jsem objevila kosmetické značky, které mi vyhovují a na které se můžu spolehnout, a tak jsem neměla potřebu zkoušet nic nového. Aspoň jsem si to myslela. Ale najednou se ve mně zhruba před měsícem probudila zvědavost a vydala jsem se obchod Inglot prozkoumat.





Moje první návštěva byla hrozná. Odcházela jsem z obchodu rozčílená a rozhodnutá, že už tam nikdy nevkročím. Abyste mi rozuměli, mám ráda profesionální, vyškolený a milý personál. Když se v obchodě cítím dobře, ráda se tam vracím a ráda tam utrácím peníze, ale to se v Inglotu bohužel nestalo. Prodavačka mě nejdřív hrozně dlouho ignorovala a soustředěně si něco vyťukávala na mobilu. Když už si mě po 10 minutách všimla, zatvářila se kysele a nesmírně znuděným tónem se mě zeptala, jak mi může pomoct. Řekla jsem jí, že se mi líbí jedny oční stíny a že bych k němu ráda našla nějakou vhodnou doplňující dvojici. Konzultantka se na mě podívala, znechuceně mi podala jeden stín, který měla zrovna po ruce, a prohlásila, že to bude skvělá kombinace. Moc se mi to nezdálo a požádala jsem ji, aby mě vybranými stíny nalíčila. Na což na mě vytřeštila oči a oznámila mi, že to v žádném případě nejde a že se musí věnovat jiným zákazníkům. Možná měla slečna halucinace, ale široko daleko nikdo nebyl a celé nákupní centrum bylo velmi tiché a klidné. To už mě definitivně vytočilo, a tak jsem opustila obchod s myšlenkou, že už mě tam nikdy nikdo neuvidí.

Bohužel se mi ale ty první oční stíny opravdu líbily. Měly příjemnou konzistenci, krásnou barvu a dobrou pigmentaci. Tak jsem se po dvou týdnech přemýšlení vydala na Chodov znova. Tentokrát jsem měla štěstí a ujala se mi docela milá a ochotná prodavačka. Klíčové slovo je „docela“, v MACu nebo Korresu jsou pořád stokrát milejší. Ukázala jsem jí stín, který se mi líbil už minule, a společně jsme hledaly dva doplňující. Následně mě vybranými stíny nalíčila, ukázala mi pár dalších produktů a já odcházela domů s taštičkou v ruce.

Zleva doprava: 434, 152, 393


Vybrala jsem si odstíny 393, 152 (ten osudný, z Noble kolekce), 434 a prázdnou paletku pro tři oční stíny. Paletka je pevná, bytelná a moc se mi líbí. Hodnocení stínů už bude trochu horší. 



Jejich pigmentace a barvy se mi líbí, ale výdrž je hodně špatná. I na oční bázi se začínají tak po čtyřech hodinách roztékat a slévat do záhybů. Většina ostatních stínů, které Inglot nabízí, jsou ale mnohem horší. Vyzkoušela jsem jich v obchodě opravdu hodně a musím říct, že většina z nich byla příliš suchá a dělala při nanesení mapy. Stíny obsahující třpytky navíc hodně škrábaly a dráždily pokožku i na ruce, neumím si představit, jak moc nepříjemné musí být na očích. Oční báze, kterou mi v obchodě prodavačka vychvalovala až do nebes, byla příšerná a neudržela stíny na místě ani dvě hodiny. Nabízenou krémovou tvářenku jsem rovnou s díky odmítla, protože měla příšernou silikonovou konzistenci a nepříjemně voněla. A řasenka, kterou mě slečna nalíčila, téměř okamžitě začala opadávat a špinit pod očima.

Shrnuto podtrženo si myslím, že kolem Inglotu se nafoukla příliš velká bublina. Kvalitou mi jejich výrobky připomínají spíše kosmetiku z drogérie a rozhodně by se neměly prezentovat jako profesionální a luxusní produkty. Mé hodnocení možná vyzní až příliš kategoricky, ale neprofesionální a hrubá obsluha mě rozladila na tolik, že ve svém hodnocení nedokážu být shovívavá.

A co vy? Jaké máte zkušenosti se značkou Inglot?

21 komentářů:

  1. ... ta pigmentace ale vypadá dobře, škoda té výdrže...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, škoda... Obzvlášť ten světlý odstín champagne je na rozjasnění pohledu jako dělaný.

    OdpovědětVymazat
  3. Já to tedy u nakupování mám přesně naopak, na mě se vždycky prodavačky vrhnou, řeknou mi o všech akcích a jsou až přehnaně milé a je to určitě taktika, aby udělaly dojem a já pak neodešla s prázdnou :D. Jsem raději, když si mě nevšímají a já si můžu věci v klidu prohlížet :). Stíny by mě asi dost zklamaly po tom všem, co jsem o značce četla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přehnaná vlezlost taky není dobrá, prostě to musí být tak akorát dokonalé :-D

      Vymazat
  4. s touto značkou skúsenosť veľkú nemám... ale vždy je všetko dobré skúsiť ;).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však, já jsem taky byla zvědavá a zkusila to. Holt to tentokrát nevyšlo.

      Vymazat
  5. Byla jsem tam jednou. Asi jsem zrovna mela stesti, protoze prodavacky byly docela OK. Chtela jsem tam jit jeste, a to prave pro ocni stiny. Od toho si me ale odradila (diky :)) , 4 hodiny s bazi je dost malo (to mi i Essence vydrzi vic !!). A ted me k tom u napada...dneska jsem se popve nalicila stiny z jarni kolekce Lancome bez primeru (jinak pouzivam primer naprosto pokazde). Katastrofa. Po 2 hodinach (!!!!!) je vicko neskutecne mastne a stiny slite do zahybu...U Inglotu bych nekvalitni stiny necekala, ale u Lancome uz terpve ne. Holt spousta veci jsou jen nafoukle bubliny :/ A nektere produkty se proste nepovedou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám dost mastná víčka, takže bázi používám pokaždé. Jen krémové stíny (Maybelline nebo MUFE) můžu nanést rovnou a vydrží celý den. Ale když už něco nanesu na bázi, tak očekávám, že stíny zůsanou na místě aspoň 8 hodin.

      Vymazat
  6. Od Inglot mám jedny stíny v hnědém odstínu a mooc mi barevně vyhovují.
    Ohledně výdrže s tebou musím souhlasit :(
    Super článek!!

    littleann5.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-)

      Některé barvy mají moc pěkné a navíc mají dost odstínů, které mi v nabídce ostatních značek prostě chybí. Ale ta výdrž, ta výdrž...

      Vymazat
  7. S tou výdrží je to obrovská škoda ..
    Blog máš skvělý, jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, snažím se. Naštěstí jsem pořád plna nadšení a elánu a mám v plánu se jenom zlepšovat :-)

      Vymazat
  8. Krásný blog :) Prodavačky dokážou někdy zkazit den. S tím souhlasím, pak už se mi do daného obchodu nechce ani jít :)
    Stala jsem se tvou pravidelnou sledovatelkou a budu ráda, když koukneš i ke mně www.neverfullcloset.blogspot.cz
    Krásný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně. Někdy dokonce dělám to, že do obchodu nejdřív nakouknu, abych zjistila, kdo má ten den směnu, a pokud je to někdo, s kým jsem v minulosti měla špatné zkušenosti, odkládám návštěvu obchodu na další den.

      Děkuju a k tobě se určitě taky podívám :-)

      Vymazat
  9. O tehle kosmetice slyším poprvé, ale ty stíny vypadají skvěle:)

    OdpovědětVymazat
  10. Já zatím s Inglotem zkušenost nemám, i v Polsku jsem kolem obchodu chodila jak kolem horké kaše a nic si zatím nevybrala, nevěděla jsem totiž co. Zatím slyším chválu občas nějaký postesk. Mě by obsluha taky rozladila a těžko by mě pak něco nutilo se vracet. Takže zatím mám stále smíšené pocity :). Možná vyzkouším nějaký lak na nehty...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem od nich něco vyzkoušela, takže teď už nemusím váhat a kroužit kolem obchodu. Teď už vím, že to není nic pro mě.

      Vymazat
  11. Já jsem byla u Inglotu s personálem vždycky spokojená (a to jsem tam byla dotkrát). Naopak znuděná ukrajinka která nechápe že Mac nabízí cosi co se jmenuje ,,viva glam gaga" mně od nákupu odradilo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, já zrovna s Ukrajinkou z MACu na Chodově mám skvělé zkušenosti :-D Pomáhala mi víckrát a byla skvělá.
      U těch prodavaček je hrozně důležité, jak se zrovna vyspí.

      Vymazat
  12. já mám Inglot věci ráda, ale je fakt, že personál mají někdy hrozný, hlavně na tom Chodově. jednou mě tak silně odradil jeden pán, že jsem tam už nechtěla. ale začala u nich pracovat kamarádka, na Černém Mostě, tam se mi to zdá celkově lepší, tak jsem jim dala ještě šanci :) ale v sobotu jsem byla znova na Chodově a slečna byla super, milá, ochotná, se vším poradila, zkoušela to přímo na mě. odnesla jsem si dva stíny do paletky a perfektní make-up

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem časem těm stínům taky přišla na chuť a brousím si zuby na nějaké další. Ale Černý Most je pro mě bohužel opravdu hodně z ruky. Asi budu muset posbírat odvahu a zkusit znovu navštívit prodejnu na Chodově.

      Vymazat