pondělí 8. dubna 2013

Mé zkušenosti se značkou Alverde


Mám moc ráda přírodní a bio kosmetiku, líbí se mi samotná její myšlenka a navíc skvěle funguje na mou citlivou pleť. Mými oblíbenými značkami jsou už delší dobu Korres, L’Occitane a italská značka Erboristica. Posledních pár měsíců jsem ale od kamarádky neustále poslouchala nadšené vyprávění o kosmetice Alverde, a tak jsem se rozhodla ji zkusit na vlastní kůži. Zaujala mě široká nabídka nejrůznějších kosmetických přípravků a velice příznivé ceny.

Nakonec jsem si vybrala 4 produkty a teď (po dvou týdnech používání) se s vámi chci podělit o své dojmy.


Na sérum s alpskou růží (od 20 let) jsem se těšila nejvíc. Korres má podobnou řadu s divokou růží, která mi moc vyhovuje, a tak jsem se těšila, kolik tím ušetřím peněz. Podobná séra s výtažky z růže obsahují vitamín C, který je skvělým antioxidantem a navíc pleť rozjasňuje a zabraňuje vzniku prvních vrásek. Sérum má velmi příjemnou lehkou konzistenci a lehkou nevtíravou přírodní vůní. Kamarádka si ho nemůže vynachválit, mně ale bohužel vůbec nesedl. Na obličeji bylo sérum hodně lepkavé, vůbec se nevstřebávalo do kůže a zanechávalo na ní žmolky. Holt má moje pleť příliš vysoké požadavky a dožaduje se séra za 1200. Sérum Alverde jsem tedy darovala kamarádce a sama teď šetřím peníze na další návštěvu obchodu Korres.

S hydratačním fluidem (pro normální a smíšenou pleť) jsem už takové problémy neměla. Má velmi příjemnou svěží vůni, rychle se vstřebává do pleti a vůbec není mastný. Pleť moc hezky hydratuje a zhruba po týdnu používání jsem si všimla, že pleť mám na dotek výrazně jemnější. Jediné, co mě trochu mrzí je jeho konzistence. U fluida očekávám mnohem lehčí a vodovější texturu, tohle je ve skutečnosti normální krém. Žádná velká vada to není, stačilo by, kdyby výrobci na krabičku napsali krém a nemátli tak své zákazníky.

Ani s třetím vybraným výrobkem jsem bohužel nebyla úplně spokojená. Tyto čistící ubrousky (pro suchou pleť) jsou hodně malé, zhruba poloviční oproti těm, na které jsem zvyklá. Taky mi přišlo, že jsou hodně, hodně suché. Výrobce zřejmě šetřil na odličovací emulzi, kterou mají být tyto ubrousky napuštěné, a my se teď máme trápit a třít si obličej suchým ubrouskem. Já si rozhodně nechci zadělávat na vrásky, takže tyto ubrousky nadále používat nebudu a vrátím se ke svým osvědčeným oblíbencům.

Čistící maska se mi ze všech vyzkoušených výrobků líbila nejvíce. Všimla jsem si, že skutečně čistí ucpané póry a zklidňuje červená místa. Zaujalo mě, že obsahuje drobná peelingová zrníčka, která při smývání masky krásně odstraní odumřelé buňky. Jediné před čím bych vás chtěla varovat je to, že maska je dost agresivní, takže já ji používám jen lokálně na problematická místa a to maximálně jednou týdně.

Zleva doprava: sérum, hydratační fluid a čistící maska




A co vy a značka Alverde? Používáte nějaké výrobky? Můžete mi nějaký doporučit? Ráda bych vyzkoušela něco dalšího, ale teď se trochu bojím, že zase šlápnu vedle.

Zmiňované produkty: Serum AlpenroseAqua Feuchtigkeitsfluid Aloe, Feuchte Reinigungstücher Wildrose, Clear Peelingmaske Heilerde (vše Alverde)

16 komentářů:

  1. Alverde miluju, ale ne na obličej. Chystám velký článek na příští týden o všech jejich výrobcích. Na obličej mi nesedlo nic, vadí mi tam alkohol a krémy m ě dráždily, ale na další věci nedám dopustit. Když není čas hledat bio krámek nebo e-shop, tak vždycky dobře poslouží DMko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to asi budu muset zkusit nějaký jiný výrobek. Zrovna mi dochází tělové mléko, tak se podívám, co nabízejí.

      Vymazat
    2. Mléko mají jedno krásně voňavé snad jasmín/bílý čaj, mají i super másla :-)

      Vymazat
  2. V jakém smyslu je ta maska agresivní? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mou pleť příliš vysušovala a stahovala. Když jsem ji poprvé použila na celý obličej, musela jsem si potom udělat hydratační a výživnou masku, aby se pleť zase trochu "napila".

      Vymazat
  3. Od téhle značky mám jen nude rtěnku z minulého léta a tak nějak mi to stačí. Hodně často na tuhle značku čtu kladné recenze, ale já z ní mám stále pocit, že to je taková dražší Balea :D, takže vždycky raději sáhnu po ní :).

    OdpovědětVymazat
  4. Ten krém jsem kdysi dávno měla. Ale už si nevzpomínám jak mi seděl. Od Alverde zkouším moc ráda nové věci. Mám doma deodorant od nich a hrůza. Nikdy více. =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se právě bojím, že pokud si ještě jednou koupím nějaký nevyhovující výrobek, tak na tuto značku definitivně zanevřu.

      Vymazat
  5. Chcem si od alverde kúpiť lícenku alebo nude rúž.Nemáte niekto skúsenosti? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z dekorativní kosmetiky jsem od nich zkoušela jen gel na obočí, takže ti bohužel neporadím.

      Vymazat
    2. lícenky majú pekné odtiene a sú celkom slušné, nie sú až také kriedovité ako napr. Bourjois (tie neznášam, aj keď nádherné odtiene). rúž odtieň Primrose je môj najobľúbenejší, už mám asi 5ty, síce je dosť tuhý a nie extra hydratačný, ale odtieň fajn, ani ružový, ani hnedý, taký akurát :)

      Vymazat
  6. Ja som skusala licenku aj ruz, a oboje je taky priemer podla mna. Ja som kupovala ruz v akcii za euro a licenku za 1,5 a to je podla mna cena ako tie vyrobky maju, viac by som za nich nedala

    Inak vies co je tu Murumuru? :) Ak nie viac o nom tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/04/chameleonska-maska-na-vlasy.html

    OdpovědětVymazat
  7. Já osobně jsem s touto značkou velice spokojená....hlavně tedy s pleťovým krémem, který obsahuje výtažky z perel..pleť krásně rozzáří.
    Jinak skvělá recenze...

    A tady tě také zvu na svůj blog:

    http://www.mujerworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Alverde mám moc ráda, hlavně teda jejich tělovou kosmetiku. Tyhle ubrousky jsou super a ze stejné řady co máš masku používám čistič a jsem s ním taky moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám Alverde ráda (z těchto výrobků jsem teda ale nezkoušela nic), pokud používáš nějaká mazadla na nohy, tak můžu doporučit jejich máslo, náádherně voní a skvěle hydratuje, toho se nemůžu nabažit. Mám ráda i dětskou řadu (super je třeba olej), moc mi vyhovoval i oční krém z řady Goji. Fajn je i hydratační pleťová maska s avokádem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejich pleťové kosmetiky se teď docela bojím, ale lákají mě tělová másla nějaký oleje.

      Vymazat