čtvrtek 11. dubna 2013

Recenze – vlasová péče Korres


Dnes bych vám chtěla představit několik výrobků značky Korres, které používám poslední dva měsíce a tedy jsem připravená je zhodnotit. Konkrétně se jedná o šampon pro jemné vlasy s rýžovými proteiny a lípou, kondicionér pro normální vlasy s aloe a masku pro suché vlasy s mandlí a lnem. Je to moje první zkušenost s přírodní vlasovou kosmetikou neobsahující silikony a k vyzkoušení mě nalákal věrnostní program značky Korres, kdy sbíráte známky za každou zakoupenou věc a ty pak můžete vyměnit za produkt dle vlastního výběru. Nepamatuji si, jak je to přesně s počtem známek, ale šampon a kondicionér získáte za 10 známek, pokud se nepletu. Normální ceny šamponu a kondicionéru jsou 299 a 320 korun, takže za ušetřené peníze jsem si k přítelově radosti koupila další rtěnku do své sbírky. Některé ekonomické principy muži prostě nechápou. Někdo přece musí stimulovat koloběh peněz v ekonomice, no ne snad?

Vlasy mám velmi jemné a tenké, takže se vždy snažím používat co nejméně zatěžující vlasovou kosmetiku. Dřív jsem měla hodně dobré zkušenosti s Herbal Essences, který jsem používala 3 roky a nemohla si to vynachválit. Vyzkoušela jsem několik řad a všechny mi moc vyhovovaly, navíc jsem byla nadšena z jejich opojných vůní. Pak se ale v Praze přestaly prodávat a já se musela porozhlédnout jinde. Řekla jsem si, že bych svým jemným vlasům měla dopřát nějakou lehkou péči, která je nebude zbytečně obalovat různými silikony a chemikáliemi.



Kosmetiku Korres miluji, a tak bylo jen otázkou času, kdy vyzkouším i něco z jejich péče o vlasy. Šampon pro jemné vlasy vlasy vůbec nezatěžuje a dodává jim neuvěřitelný objem. Má docela řídkou konzistenci a chvíli mi trvalo, než jsem si na to zvykla. Nepění tak dobře jako klasické šampony z drogerie a musím si s ním vlasy mýt nadvakrát. Poprvé nevytvoří téměř žádnou pěnu, ale na podruhé už pění docela slušně. Oceňuji i to, že se mi vlasy začaly méně mastit, teď už si hlavu nemusím mýt ob den, ale stačí jednou za tři dny.

Kondicionér jsem si vybrala pro normální vlasy, protože žádný pro jemné vlasy bohužel nevyrábějí. Tento kondicionér vlasy vůbec nezatěžuje ani nemastí a vlasy jsou po umytí krásně nadýchané. Možná jsou vlasy pak dokonce až moc nezatížené a lítají na všechny strany, dokud je nezkrotím vlasovým olejíčkem. Za ten objem u kořínků a čistě vypadající vlasy ještě tři dny po umytí to ale určitě stojí.

Intenzivně vyživující maska pro suché a poškozené vlasy obsahuje mandlový olej, díky kterému nádherně voní. Pokud stejně jako já zbožňujete vůni mandlí, určitě se na ni v obchodě podívejte. Dřív jsem žádné masky na vlasy nepoužívala, protože mé vlasy zbytečně zatěžovaly a mastily tak, že jsem si vlasy musela mýt znova hned další den. Tahle ale je úplně jiná. Má lehkou konzistenci, ale zároveň vlasy dostatečně vyživuje a hydratuje.

Jako na všech svých výrobcích i na produktech z řady péče o vlasy uvádí Korres seznam škodlivých látek, které tyto výrobky neobsahují, a procento přírodních složek ze seznamu ingrediencí. V případě šamponů je to 84,5% a kondicionér a maska obsahují dokonce 92,5% přírodních ingrediencí.

A jaké máte vy zkušenosti s přírodní vlasovou kosmetikou? Osvědčila se vám?

6 komentářů:

  1. Přiznám se, že Korres šampon jsem měla jen 1x (taky za razítka), nevrátila jsme s epro něj asi kvůli ceně, to jsem totiž objevila Alverde a Baleu tuší a teď jsme je zase chtěla zkusit a vůbec se mi nelíbí složení. Vadí mi SLS, za ty prachy bych asi čekala něco jemnějšího. Na článek jsem se moc těšila, pokaždé u tebe o Korresu ráda čtu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. SLS mě taky překvapilo, zvlášť vzhledem k tomu, jak málo pění. Nevím, jestli si ho koupím i příště... Nejspíš budu zvědavá a zkusím zas něco jiného.
      Korres mám moc ráda. Zrovna dnes mi přišla zpráva od prodavačky, že mají novou limitovanou kolekci laků na nehty. Hádej, kam hned zítra dopoledne poběžím? :-D

      Vymazat
  2. Nikdy jsem od této značky nic nekoupila. Já nějak obecně na tu přírodní kosmetiku moc nejsem. Zaujal mě ale jejich věrnostní program. Kde se dá Korres vlastně koupit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pasáži Myslbek a v Profimedu na Chodově. Případně se to dá objednat na www.profimed.cz
      A ty odměny jsou tam tři dle počtu nasbíraných razítek. Za 5 známek sprchový gel, za 10 šampon a kondicionér a za 15 sprchový gel a tělové máslo (počty razítek jen odhadem, zrovna minule jsem si vybírala odměnu, takže nemám doma žádnou kartičku).

      Vymazat
  3. Přírodní kosmetika je podle mě k nezaplacení, pokud ovšem splní to, co slibuje. S touto značkou jsem se nesetkala, a myslím, že cena je opravdu vysoká (na mě), ale někdy třeba budu mít příležitost, potom ji ráda vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem vyzkoušela šampony tuším tři a všechny byly moc příjemné, ale vadí mi tam SLS, takže jsem celé balení nekoupila, bojím se, že při pravidelném používání by mě zas začala zlobila pokožka hlavy, ale jako jednorázovka byly fajn a vlasy po nich hezky voněly..

    OdpovědětVymazat