úterý 16. dubna 2013

Velký nákup kosmetiky MAC


Značku MAC mám ráda už dlouho, ale s jejími výrobky jsem spíše jen tak koketovala. Měla jsem ve sbírce jen tvářenku, oční linky (o těch už byl článek zde) a pár očních stínů. Pokaždé když jsem do obchodu přišla, byla jsem úplně ztracená v tom nepřeberném množství barev a textur. To vše se jednoho dne změnilo, kdy mi bylo nabídnuto objednat se na hodinu líčení a poradenství s profesionálním vizážistou. Tuto službu poskytují ve všech obchodech MAC, jen je třeba se pár dní dopředu objednat. Teoreticky líčení stojí 1500 Kč, ale v této hodnotě si můžete koupit výrobky, které vás v průběhu líčení zaujaly.

Když konečně přišel den D a já celá natěšená a nedočkavá dorazila na Chodov, rozhodla jsem se zaměřit na výrazné líčení na večer. Po konzultaci s velmi milou slečnou vizážistkou jsme se shodly na černo-modrém kouřovém líčení. Po kompletním odlíčení a ošetření jejich pleťovou kosmetikou mi vizážistka začala líčit oči. Používala velmi zajímavou techniku a odkoukala jsem o ní dost triků. Pravé oko jsem si pak zkusila pod jejím dohledem nalíčit sama a docela mi to šlo. Výsledné líčení bylo opravdu nádherné a intenzivní.


Jelikož ale byl pracovní den dopoledne a já měla ten den i jiné plány, musela mi vizážistka kouřové líčení odlíčit a pak se vrhla na denní make-up s výraznými červenými rty. Konečně jsem měla možnost vyzkoušet slavný Face and Body make-up a musím říct, že mě hodně zaujal. Líčení očí bylo tentokrát velmi jemné a decentní a důraz byl kladen na mé rty. Rudé rty mě vždy fascinovaly, ale bohužel jsem neměla dost odvahy si to vyzkoušet sama. Bála jsem se, že nenajdu vhodný odstín, že budu vypadat směšně a nepatřičně a že k mým jemným rysům se něco tak vyzývavého vůbec nehodí. Ale když mi profesionál pomohl s výběrem správné barvy a ukázal, jak se mají červené rty líčit, zapomněla jsem na všechny své pochybnosti.

Ještě jednou musím zdůraznit, že slečna, která se mi věnovala, byla nesmírně milá a profesionální. Vyslechla všechna má přání, se vším mi poradila a věnovala se mi mnohem déle než pouhou hodinu. Na závěr jsem od ní dostala face chart s líčením, které mi navrhovala, a vzorky make-upu a podkladové báze, abych si je v klidu vyzkoušela doma. Domů jsem si nakonec odnesla magnetickou paletku na 15 stínů, 10 očních stínů, rozjasňovač Mineralize Skinfinish Lightscapade a rtěnku v odstínu Russian Red.



Bohužel jsem si ale okamžitě v hlavě vytvořila wishlist s dlouhým seznamem výrobků, které si musím v brzké době pořídit. Co dalšího mě ještě zaujalo? Již zmiňovaný Face and Body Foundation, Lustre Drops v odstínu Sun rush, rtěnka Snob, sypký pigment Vanilla a různé štětce.



Oční stíny vám dnes nebudu ukazovat zvlášť, protože již připravuji článek o celé mé paletce. Taky jsem si říkala, že by nebylo špatné napsat (možná dokonce natočit) návod, jak správné líčit rudé rty, protože dosažení dokonalého výsledku je vlastně docela věda.

A jaké máte vy zkušenosti s MAC kosmetikou? Máte něco na svém wishlistu?

11 komentářů:

  1. Doma mám pár tvářenek, stíny, rtěnku a štětce a když to tak vezmu, skoro vše používám denně. Jsou to skvělé výrobky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaké používáš štětce? Po těch pokukuju už dlouho, ale ta cena...

      Vymazat
    2. Mám 109 a pak z druhé ruky jsem pořídila 239SE, 219SE a 167SE. A teda ten 167SE je děsný, štětinky jsou moc pichlavé, takže ho mám jako cestovní pudrový štětec, ale dá se použít i na tvářenku. A 109 je tvarově naprosto úžasný. Ale tím, jak je z přírodních štětin, tak je taky malinko pichlavý.

      Vymazat
  2. Jeej, to je krása... škoda, že MAC je iba v Prahe... musím sa tam niekedy vybrať :) inak, Russian red je krásny odtieň, hodí sa pre takmer všetky farebné typy. Štetce - ja osobne mám štetcov kopec, aj MAC, ale podľa mňa sa neopaltí do nich investovať, rovnakú službu urobia aj Zoeva (ja napr. nemôžem zvieracie chlpy kvôli alergii), nie je to síce Hakuhodo ani Tom Ford kvalita, ale určite sa vyrovnajú kvalitou MAC.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím nejvíc používám Sephora professional štětce, ale myslím, že už je čas na upgrade.
      Značku Zoeva vůbec neznám, ale určitě se na ni mrknu. Díky za tip.

      Vymazat
    2. Sephora sú slušné štetce, vydržali mi niekoľko rokov, ale postupne sa z nich olúpala vrchná vrstva, z niektorých odpadli rúčky :) degradovala som ich na maliarske štetce, lebo aspoň nepĺznu :)
      pozri si tú Zoevu, napr. Bamboo set, ja určite budem naňho robiť recenziu.

      frammentidellavita.blogspot.cz

      Vymazat
  3. MAC miluju. Ale tuhle možnost líčení jsem zatím nevyzkoušela :) Lightscapade je můj kosmetický miláček (ehm....patné ze jména mého blogu) a je pro mě snad tím nejlepší kosmetickým výrobkem na světě :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já začínám mít pocit, že Lightscapade mi nestačí a přidávám na svůj wishlist Soft and Gentle :-D

      Vymazat
  4. Těším se na stíny v akci a video o rudých rtech uvítám :).

    OdpovědětVymazat